20.6.2015

Ihan pihalla - osa 3: pihan "taideaarteet"

Lupasin aiemmassa Ihan pihalla -postauksessa esitellä myös meidän pihan "taideaarteita". Tuo on tosiaan pakko laittaa sitaatteihin, kun en ole varma tuosta taiteesta, enkä tosin aarteistakaan. Kaikenkaista on kuitenkin pihaan kulkeutunut ja paikkansa löytänyt. Ehkä nuo pääsevät paremmin oikeuksiinsa, jos ne näkee autenttisessa ympäristössään ;-) Kuvia tuli niin paljon, että laitan tähän vain kaupasta ostetut "taideaarteet" ja myöhemmin erikseen ITE-taiteen.


Aloitetaanko vaikka meidän kasvimaan vartijasta. Kasvilavojen viereltä on löytänyt paikkansa meidän pöllö. En tiedä onko hänen ansiota, mutta eipä meidän pihassa paljoa marjavarkaita ole näkynyt.


Meillä on myös pari kissaperhettä, jotka ovat kulkeneet meidän mukana jo ainakin 10 vuotta. 


Vähän näitä on jouduttu paikkailemaan vaikka polystyreenistä tehtyjä ovatkin, mutta paremmin nämä ovat säilyneet ehjinä kuin keraamiset koristeet.


Eläinfigurien lisäksi olen hulluna enkeleihin ....


... ja pieniin poikiin ...


... näitä löytyy istumasta terassin portailta sekä kukkapenkeistä.


Myös erilaiset menninkäiset ja ...


... ja tontut vilistävät pihallamme. Ylemmät kiipeilevät terassin kulmassa ja alemmat kurkkivat kasvihuoneen kulmista. 

Joku voisi sanoa, että onpa noita paljon, mutta omasta mielestäni nämä lähes häviävät tuonne pihalle, joten ei meillä mitään koristepuutarhaa ole; kaikkea pientä kivaa kylläkin. No, tässä oli tosiaan vasta osa "taideaarteista", joten jatkoa seuraa ...


6 kommenttia:

 1. Voi miten ihastuttavia pikkupatsaita! Oikein tuli hyvälle tuulelle niitä katsellessa. Ja hauskat olivat nuo sinun juhannuskukkasesi edellisessä postauksessasi. Ihanaa juhannusta sinulle Leena tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Jostain noita aina tarttuu mukaan ;-)

   Poista
 2. Aivan mahtavia pikkupatsaita, nuo tontut ja menninkäiset on niin sulosia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pihajutuissakin pitää olla pientä pilkettä silmäkulmassa.

   Poista
 3. Hauskoja nuo viimeiset tonttuset :D. Enkeleistä pidän minäkin, ja kissoista ja pöllöistä ja ja aika monesta muustakin ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sattuu välillä löytymään tuollaisia kivoja hahmoja, jotka on pakko saada. Onneksi ne ei aina ole hirmu kalliitakaan.

   Poista