22.6.2015

Ihan pihalla - osa 4: ITE-taide

Esittelin aiemmassa Ihan pihalla -postauksessa pihamme "taideaarteita". Nyt on vuorossa ITE-taide eli ihan itse tehdyt tai jostain muusta käyttötarkoituksesta kierrätetyt "taide-esineet". Kaikkea sitä onkin tullut kokeiltua ;-)


Aloitetaan pihamme vanhimmasta "taideteoksesta". Osa varmasti tunnistaakin tämän vanhan puimakoneen rattaan. Tämä on taas pelastettu mummolan romukuormasta, kun minusta tässä vaan on sitä jotain.


Mummolasta löytyi myös tämä lapsuudenajan ruosteinen polkupyörän vanne ja siihen vähän piikkilankaa, niin tilataideteos on valmis. Vanne on tähän saakka ollut osa useamman ruosteisen esineen asetelmaa, mutta muut osat olen sijoittanut uuteen paikkaa ja tämä jäi yksin. Tälle pitäisi löytää uutta seuraa ;-)


Kasvihuoneeseen on kasaantunut kokoelma sinkki- ja alumiiniastioita maitohinkeista salkkuun. Nämä odottavat tämän kesän rakennusprojektia eli hyllyjä kasvihuoneeseen. Enkäpä ne ennättää rakentemaan juuri alkaneen seitsemän viikon kesäloman aikana ...


Toinen keräilynkohde on ruskeat lasipullot, joista kuvassa näkyy vasta osa. Nämäkin odottavat hyllyille pääsyä kasvihuoneen lattialla. Oli nämä vielä viime kesänä terassin nurkassa, mutta pikkumiehen saatua jalat alleen on karsittava särkyviä esineitä näkyviltä.


Kolmas keräilyn kohde on lasiset vanhat lampunkuvut, joissa talvella on myös valosarjat. Kupuja löytyy jo useampaa eri kokoa.


ITE-taidetta on tullut tehtyä mm. kanaverkosta: kanoja, kukko ja ...


... kukkapalloja. Noita palloja löytyy sekä valoisena että punaisena. Näillä saa ilmettä kukkapenkkeihin varsinkin kesäällä ja syksyllä, kun kukkaloisto ei luonnostaan ole niin hehkeä.

Toinen ITE-taiteen lempimateriaali on betoni sekä sen eri variaatiot. Olin muutama suosi sitten betonitaidekurssilla ja sen jälkeen on tullut tehtyä erilaisia ruukkuja, lautasia ja laattoja. Pitäisi tänä kesänä tehdä vielä jonkunlaisia astinlaattoja.


Meillä pihalla myös betonikakkukestit ;-) Nämä on tehty pika- ja turvebetonista.


Terassipöydiltä löytyy erilaisia pikabetonista tehtyjä kynttilänalusia.


Tuve- ja leca-sorabetonista tehdyt ruukut ovat oleellisessa osassa myös meidän "japanilaisessa puutarhassa". 


Täytyykin tehdä erillinen postaus tuosta japanilaisesta puutarhasta. Kyse ei ole suuren suuresta puutarhan osasta, mutta se on se osa, johon olen kaikkein tyytyväisin; ja siitä tuli hyvä heti ensiyrittämällä.

8 kommenttia:

 1. Romusta, siis äh, aarteista saakin mitä hauskimpia koristeita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, jos minä saisin päättää, niin romuaarteita oliosi meidän pihassa enemmänkin. jostain syystä tuo meidän miesväki ei oikein ymmärrä hyvän päälle ;-P

   Poista
 2. Kyllä ruoste on kaunista ja niistähän tulee aarteita, joita miehet ei aina ymmärrä :) Ihania teoksia olet tehnyt. Olisi kiva itsekin päästä betonityökurssille, niin oppisi vähän uusia tekniikoita. Ihastuttavat nuo sinun kanasesi ja näyttävät mm kukkapenkissä. Kiva postaus. terkuin Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Täällä meillä oli kiva betonitaidekurssi työväenopistolla muutama vuosi sitten. Erilaisilla kursseilla voisi käydä useamminkin, jos vain ennättäisi.

   Poista
 3. mahtavat kokelmat kaikkea upeaa,tuo puimakoneen ratas on upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juuri etsin paikkaa vanhalle ruosteiselle maitotonkalle ;-)

   Poista
 4. Luovia ja kauniita koristeita olet tehnyt! Minä rakastan kaikkea ruosteista ja vanhaa. Betonitöitä olisi kiva kokeilla, se onkin jäänyt vielä testaamatta. Japanilainen puutarha, ihanaa, jos postaat senkin! Meillä oli entisessä asunnossa sellainen, ja rakastin sitä. Nyt on menty kyllä samojen teemojen kanssa, mutta enemmän tämä on suomalainen kivipiha :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tiedä nyt sitten onko tuo meidänkään ihan japanilainen puutarha, mutta ainakin japanilaisvaikutteinen. Laitan postauksen kunhan ennätän ottamaan lisää kuvia.

   Poista