21.5.2015

Ison pojan pikkareita

Meidän 2-vuotias pikkumies on innostunut pottahommista. Potalle mennään aina kun joku muu käy vessassa ja varulta muutaman kerran vielä ihan yksinkin. Hän on aivan ilmiömäinen tiristämään lirun pottaan vaikka olisi juuri äsken käynyt tekemässä isot pisut. Ja voi sitä onnistumisen iloa ja ylpeyttä, kun pottahommat onnistuu. Ongelmaksi meinasi muodostua äidin pukemat bodyt. Pikkumies sai kyllä helposti haarovälin nepparit itse auki, mutta bodyn helma tuppasi valumaan pottaan ja sotkeentumaan tarpeiden mukaan. No, tämä äitipä ratkaisi ongelman tietenkin ompelemalla :-)


Muutama penkaisu tilkkulaatikolla ja syntyi ison pojan pikkareita; malli on osuvasti Ottoreen Pikkumies (6/2010). Ensimmäiset piti saada jalkaan heti sovituksen yhteydessä, joten kuvaan pääsi seuraavat pikkarit. Ensimmäisiin laitoin ohjeen mukaisesti resorista kuminauhakujan, kun ei ollut boxerikuminauhaa. Tuo 2 cm leveä kuminauha oli kuitenkin aivan liian jäykkää, joten piti pistäytyä Jyväskylän kangaskaupalla ostamassa lisää boxerikuminauhaa. Näihin siis ei tullut erillistä kuminauhakujaa vaan ompelin kuminauhan suoraan peittarilla pikkarinreunaan.


Näihin saa hyvin uppoamaan kaikki tilkut, kun palat on vielä näin pienissä (koko 92 cm) pikkareissa niin pieniä. Kaksinkertaisen haarakappaleen ompelukin onnistui heti kerralla niin, että saumat jäi piiloon; vaikka OB:n ohje ei tuolta osin nyt kaikkein havainnollisin ollutkaan. Ompelupöydällä odottaa vielä muutamat valmiiksi leikatut pikkarit ompelua. Tämä malli on siinä mielessä hyvä, että nämä mahtuvat nyt vielä vaipan päälle, mutta samat menee varmasti myöhemmin myös kuivaksi opettelun jälkeen.

On se hyvä, että pikkumies kehittää äidille uutta ommeltavaa, kun jo tuskailin ettei ole mitään ommeltavaa. Näiden pikkareiden ompelun jälkeen pääsen ompelemaan vielä kesäyökäreitä, joissa on vetoketju tai nepparit selkäpuolella, sillä pikkumies on hoksannut, että normiyökärin saa helposti pois yöllä itsekin. Helpoin riisuttava näyttäisi olevan kaksiosainen yökäri, jollaisen kanssa on aamuisin herätty nakupellenä ;-)

2 kommenttia:

  1. Nyt pottailut sujuvatkin hyvin, kun on asianmukaiset aluspöksyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, lievästi on pikkumies polleana, kun on nyt samanlaiset pöksyt kuin isommilla ;-)

      Poista