2.5.2015

Keskeneräisiä

Tavoitteenani oli nyt vapunaikaan työstää ensimmäinen ikkunanpokista valmiiksi, mutta homma tyssäsi siihen ettei Keski-Suomen suurimmasta kaupungista löydy krakeerauslakkaa. Hakusessa oli vesiohenteinen lakka, joka kävisi myös tavallisen maalin kanssa; osaahan noista mainostetaan vain askartelumaalien kanssa käytettäväksi, osa on akryylimaaleille ja osa vesiohenteisille maaleille. Kierrettyäni kymmenen maali- ja askartelukauppaa oli saldona RTV:n tummanruskea lakka, joka sopii vain saman firman pohja- ja pintamaalien kanssa (joita ei tietenkään kaupasta löytynyt) sekä Sinellin askertelumaalien kanssa käytettävä pienissä pulloissa myytävä lakka; mikä sekin oli juuri nyt loppu. Päädyin lopulta tilaamaan Schjerningin krakeerauslakkaa Kärkkäisen verkkokaupasta. Täytyy siis odotella muutama päivä postikuskia, jotta homma taas etenee.

Ei täällä kuitenkaan ihan jouten olla oltu; monta muutakin työtä on kesken ;-)


Postikuskia odotellessa innostuin virkkaamaan itselleni harmaasta Finn Texomerilta ostamastani ontelokuteesta kesäkassin. Tuohon täytyy vielä ommella vuorikangas sekä laittaa pohjapahvi, mutta eipä tässä nyt vielä oikein kesäkelejäkään ole ollut. Mallia kassiini otin Lankavan ohjeesta, mutta tuttuun tapaan innostuin tätäkin hieman varioimaan/suurentamaan.


Niin ja muutama kukka pitää vielä virkata koristeeksi Novitan Kartano-langasta ;-)


Pidempään on ollut vaiheessa perheen juniorin tilaamat polvimittaiset villasukat. Näissä alkaa jo loppu häämöttämään. Tuo Varpaista varteen -kirjan Aallokko-malli vain on ainakin minusta lievästi hidasta neuloa. Meinaa näin toisen polvisukan kohdalla välillä usko loppua. Tuossa kirjassa nuo Aallokko-sukat on lyhytvartiset, joten olen näissäkin ottanut toteutuksessa erivapauksia. Lankana näissäkin jo muista viimeaikaisista sukista tutuksi tullut Novitan Otava-lanka.


Tästä muutama viikko sitten aloitetusta afrikankukkatyöstä saattaa tulla seuraava ikuisuusprojekti, mutta tavoitteena on virkata muutama kukka joka päivä, joten työ etenee kyllä. Lopputulokseen tarvitaan noin 140 kukkaa, joten nyt on vasta seitsemäsosa (21) tehty. Salainen haave olisi saada tämä valmiiksi kesäkuun loppuun mennessä, kun meillä vietetään perheen teinin rippijuhlia. Pitäkää peukkuja, jotta intoa riittäisi loppuun saakka ;-) Kerron sitten myöhemmin mikä tästä tuli ... Lankana tässä on Novitan Kartano.

6 kommenttia:

 1. Hyvän mallinen kassi,ja ihania nuo kaikki virkatut kukkaset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, voi olla että pitää tehdä vielä toinenkin kassi, kun kudetta jäi vielä. Kukkasia tulee virkattua aina välillä muihin töihin koristeeksi. Samalla tulee testattua erilaisia virkkausmalleja.

   Poista
 2. Onpa kaunis kassi ja nätin värinen :) Epäilen että sinun kukkasista tulee hartiahuivi :) Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin taannoin rahia varten tuota tummanharmaata ontelokudetta ja se tuntuu olevan todella riittoisaa. Ei onneksi heti lika näy tuossa kassin pohjassa ;-) Afrikan kukista on kyllä tulossa jotain ihan muuta ...

   Poista
 3. Kaunis kassi! Sukkien varsi näyttää mielenkiintoiselta, minullakin tuo kirja on ollut lainassa, mutten ole vielä aloittanut sieltä mitään. Afrikan kukista syntyvää juttua odotan mielenkiinnolla, hauska nähdä mitä siitä tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitäisi ennättää vielä ompelemaan kassiin vuori ettei pienimmät tavarat sujahda kassin reijistä läpi. Aloitin nuo sukat kärjestä molemmat sukat samalla pyöröpuikolla, mutta kantapään jälkeen piti luovuttaa ja siirtyä tavallisille sukkapuikoille, kun kotoa löytyvät pyöröpuikot oli joko liian lyhyitä tai liian pitkiä kahdelle sukalle. Afrikankukkien määrä on jo tuplaantunut, joten projekti etenee kyllä ;-)

   Poista