20.5.2015

Kesäkassi valmiiksi

Meidän pikkumies kuumeilee flunssassa, joten olen viettänyt pari päivää kotona sairaanhoitajana. Samalla on ollut aikaa suunnitella keskeneräisten käsitöiden loppuunsaamista. Aloitin virkatun kesäkassin vuorista.


Pohjalle laitoin kassin pohjan muotoon leikatun kirjankansipahvin, jonka päällystin molemmin puolin kontaktimuovilla. Näin se kestää paremmin mahdollista kosteuttakin.


Seuraavaksi leikkasin vuorikankaasta "pussin" pohjapahville.


Ompelin reunat saumurilla päälypuolelta, sillä ne jäävät kassin ja vuorin väliin piiloon. Leikkasin myös vuorikankaasta kassin reunaan suorakaitaleen kassin mittojen mukaan. Korkeutta jätin reilusti, sillä virkattu kassi joustaa ja jos vuorin tekee mittojen mukaan, niin se irvistelee rumasti, kun kassiin laittaa jotain painavampaa. Itse leikkasin vuorikankaan 5 cm korkeampana kuin mitä kassin reunan korkeus on.


Leikkasin kassiin myös pari taskua; toisen avonaisena ja toisen neppariläpällä. Ompelin ensin taskut kiinni vuorikankaaseen, sitten reunakaistaleen renkaaksi, huolittelin reunat ja kiinnitin suoralla ompeleella pohjapahvin reunaan.


Ompelin vielä käsin paksulla puuvillalangalla pohjapahvin reunakaistaleesta pohjan kiinni kassin sisäpohjaan. Näin kassi pysyy paremmin kuosissaan ja pohja paikoillaan.


Lopuksi ompelin vuorikankaan yläreunan käsin kiinni kassin yläreunaan. Jätin reunaan parin sentin kaistaleen ilman vuoria, jotta se ei heti näy kassin ulkopuolelle. Ja siinä se nyt on, valmis kesäkassi.


Nyt voi kesä tulla; lomakassi on valmis ;-) 

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä tuli niin kiva, että pitää varmaan tehdä toinenkin ;-)

   Poista
 2. Kiva kesäkassi ja nätin värinen :) Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Tuossa tummanharmaassa ei heti ensimmäiset likatahratkaan näy ;-)

   Poista
 3. Ihana kesäkassi! Minäkin tykkään väristä ja vuorikin on niin kaunista. Enpäs tullut ajatelleeksi, että virkattu kassi tosiaan joustaa. Onneksi en ole omaan kassiini vielä vuoria ommellut (sitä se on kyllä vuoden jo odottanut..).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Hiljaa hyvä tulee; jos olisit jo laittanut kassiisi vuoren, niin olisit ehkä joutunut korjaamaan sitä. Nyt saat kerralla hyvän ;-)

   Poista