15.5.2015

Tunika/mekkotehdas

Miten tässä aina käykin näin: uusi hyvä malli riistäytyy käsistä. Muokkasin Ottobren Shaded stripes -paidan kaavasta ja Onion 2035 -tunikan kaavasta holkkihihaisen tunikamekon kaavan. Nyt sitten tilanne riistäytyi käsistä ja syntyi edellisten kahden tunikamekon lisäksi viisi muuta ;-)


Tilasin taannoin Noshin alesta aiemman keltaisen Click-kankaan innoittamana samaa kuosia harmaana ja siitä syntyi nyt mekkomittainen kesävaate.


Ostin jo talvella Eurokankaan palalaarista tätä kukkakuvioista raidallista viskoositrikoota, josta tuli uusi kesämekko. Kangasta jäi vielä toisen mekon verran, joten saas nähdä mitä siitä syntyy.


Tämän tyttömäisemmän maastokuosin tilasin jostain jo viime syksynä ja nyt siitä tuli uusi kesämekko. Mekko näyttää päällä paremmalle kuin tämän kuvan perusteella.


Ostin Kädentaitomessuilta metrin tätä suttupitsiä ja pohdin hartaasti mitä metrin palasta saisi tehtyä. No, päädyin tekemään tästäkin holkkihihaisen tunikan.


Viimeisenä vielä Tyyne-Esterin palamyynnistä ostetusta Riemukukka-trikoopalasta lyhyt tunika kesän helteisiin.

Jokohan näillä pärjäisi kesän? No joo, itseni tuntien ennätän vielä ompelemasn vaikka kuinka monta tunikaa ennen kesän helteitä. Tässä lienee siis vasta hyvä alku ;-) Toisaalta nyt voisi hyvillä mielin keskittyä vaikka ikkunan pokien tuunauksiin ...

Huominen menee kuitenkin ravintolapäivän merkeissä: meillä on kakkukonsertti klo 14 kotikirkolla. Ensikonserttia pukkaa, joten on luvassa jänskät paikat. Sinne vain kaikki lähitienoolta syömään kakkua ja viihtymään kuoromusiikin parissa :-)

8 kommenttia:

 1. Hieno pino tunikoita! Nyt niitä kesähelteitä odottelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mARa! Saisi pikkuhiljaa tuo sää kyllä jo lämmetä.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos kosotäti! Näitä on niin kiva ommella; varsinkin kun pikkumiehen vaatekaappi on jo täynnä, ettei hänelle voi oikein enää ommella :-)

   Poista
 3. Mekkotehtailija Leena on ollut taas todella vauhdissa! Ihania mekkoja ja tuo maastokuvioinen on aivan ihana ja tietysti suosikkini. Mukavaa viikonloppua tv liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Taas kävi niin, että meikäläinen hieman innostui ;-)

   Poista
 4. Kun on hyvä kaava, niin ilokseen ompelee monta samalla tiellä! Nätit kangasvalinnat kaikissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Ompelen usein hyvällä kaavalla useamman vaatteen eri kuoseista.

   Poista