20.1.2014

Vinyylikulhot

Nyt on sitten tätäkin lajia testattu: vinyylikulhoja vanhoista LP-levyistä. Ostin kirpparilta vanhoja klassisen musiikin levyjä, Mozartia, Beethovenia ja Bachia, tuplalevyinä euron paketti ihan tätä tarkoitusta varten, kun en omia levyaarteita raaskinut käyttää.


Laitoin 75-asteiseen uuniin vanhan kakkuvuokan nurinpäin ja sen päälle levyn. Annoin levyn hautua uunissa 2-3 minuuttia ja sitten vain nopea muotoilu hanskat kädessä ja jäähtymään. Testasin myös 50-asteista uunia, mutta siinä levy ennätti jäähtymään liian nopeasti, eikä muotoilua ennättänyt kunnolla tekemään. Tuo 75-astetta osoittautui hyväksi lämpötilaksi: siinä ennätti tekemään muotoilut, mutta silti levy jäähtyi nopeasti haluttuun muotoonsa ihan pöydällä käsin tukien, eikä mitään muuta tukea tarvittu.


4 kommenttia:

 1. Hienoja kulhoja. Minäkin tein samassa lämpöasteessa ja hyvin onnistui. Jos vielä haluaa muokata muotoa, niin äkkiä pehmenee uudestaan. Nopea projekti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, uudelleenlämmityskin toimii. 50-asteinen uuni ei oikein riittänyt uudeleenlämmitykseenkään - tai sitten olin liian hoppunen ;-)

   Poista
 2. Hei!

  Minä pidin lapsille pajapisteen, jossa teimme kulhoja. Lapset olivat ihan innoissaan ja ihmeissään. Eikä muutes tullut kahta ihan samanlaista kulhoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuossa ei ole lämpötila niin korkea, että lapsillekaan olisi vaaraa tulla pahempia palovammoja hanskat kädessä. Osalle on varmaan ihmetystä jo pelkässä lp-levyssä ;-)

   Poista