14.9.2014

Bodeja ja froteehousut

Piirtelin alkuviikosta uusia kaavoja ja leikkasin kerralla useamman ommeltavan: itselle yhden tunikan ja pikkumiehelle neljä bodya sekä froteehousut. Tämän viikon ompeluissa olen ollut laiska vaihtamaan lankoja saumuriin ja ompelukoneeseen, joten olen ommellut ensin kaikki mustalla ommeltavat. Seuraavana on vuorossa punaisella ommeltavat ja lopuksi ruskealla ommeltavat ;-)

Mustilla langoilla ommeltavista valmiina on jo pikkumiehen kaksi bodya ja housut. Vaikka kelit viilenee, niin meillä bodyn hihat lyhenee, sillä olen aina talvella pitänyt lapsilla alla lyhythihaista bodya, jottei selkä ja maha näy. Päälle voi sitten laittaa vaikka useamman pitkähihaisen paidan, jos on tarvis.


Ensimmäisenä valmistui fillaribody, jonka fillarikuosi on Metsolalta, raitatrikoo Kestovaippakaupasta ja resori Kärkkäiseltä. Painonappeja en löytänyt värillisinä sopivissa väreissä, joten käytin kirkkaita. Hihojen resorit venyi vähän liikaa, mutta ihan pidettävät silti. Kaavana on Ottobren pitkähihaisen Kisuliini-bodyn kaava (6/2012), josta lyhensin hihat ostosen bodyn hihojen pituuden mukaan. Valitsin malliksi tuollaisen missä ei ole olkapäällä painonappeja, sillä on osoittautunut ettei isä eikä päiväkodin tädit muista laittaa niitä kuitenkaan kiinni :-)Toisena valmistui samoilla kaavoilla pingviinibody, jonka pingviinikuosi on Pienestä Hattutehtaasta, raitakuosi samaa Kestovaippakaupan trikoota kuin edellisessäkin ja musta resori Kangastukusta. Tähän bodyyn ompelin hihansuihin pelkät käänteet.

Ai niin, kaavassa näiden bodyjen koko on 92 cm, mutta lisäsin pituuteen pari senttiä lisää, jotta jää vielä talveksi kasvunvaraakin. Ihan on sopivat ja leveys on juuri sopivan niukka ns. aluspaitoihin.


Pikkumiehen housut ompelin Metsolan vihreästä ruudullisesta joustofroteesta. Tämän kuosin kanssa kävi niin, ettei sitä ollutkaan tilaamaani metriä, joten sain vain 50 cm (tilalle sain 80 cm tuota ylempää fillarikuosia, joten siitäkin saa ommella jotain lisää jatkossa). Tuo riitti kuitenkin tämänkokoisiin housuihin hyvin. Kangasta jäi vielä reilu pala, josta ehkä tulee toiset housut tai sitten paita, saa nähdä. 

Kaavana näissä housuissa on Ottobren Relaxed Fit (1/2014). Vyötäröllä on leveä resori, johon laitoin myös sisään leveän kuminauhan, taskunsuut on kantattu samalla Kestovaippakaupan resorilla ja lanheensuissa on leveät mustat resorit. Etutaskut on tikattu yksinkertaisina etukappaleeseen ja takataskut tikkasin samoin päältä suoraan.

Kivoja pitovaatteita kaikki. Käytän varmasti samoja kaavoja vielä myöhemminkin. Ennättäisiköhän tänään ompelemaan loput jo valmiiksi leikatut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti