23.9.2014

Resoreita, resoreita, resoreita, ...

En sitten tänäänkään malttanut pysyä pois ompelukoneelta, vaikka flunssan takia sairauslomalla vielä olenkin. Tänään onneksi nenä ei enää vuoda valtoimenaan, mutta kaikki lima on nyt kurkussa, ääni hukassa, keuhkoihin sattuu ja jokaisen ääneen lausutun sanan jälkeen tulee hirvittävä yskänpuuska. Onneksi olen saanut olla päivän yksin kotona ääneti ;-) Olo ei tosin ole enää niin kamala kuin eilen ja toissapäivänä, joten paranemaan päin tässä kai ollaan.

Viltin alla sohvan nurkassa takkatulen loimussa ja kylmän pohjoisenpuolen viiman vinkuessa nurkissa tuli mieleen serkkupojilta saadut vaatelaatikot, joissa alkaisi olla taas pikkumiehelle sopivia "uusia" vaatteita. Kaivelin joutessani laatikoita ja löysin kymmenet collegehousut ja kahdet haalarihousut, joissa on suorat lahkeet, ei siis mitään lahkeensuuresoreita. Inhoan yli kaiken tuollaisia lahkeensuita pikkupojilla, kun ne on niin vähän aikaa sopivat ja ylipitkät ei koskaan pysy touhutessa käänteellä. Niinpä päädyin ratkomaan lahkeensuut auki; osasta suosiolla leikkasin vanhat kanttaukset irti. Tilalle ompelin kaikkiin ekstrapitkät resorit, joten näillä housuilla pärjätään varmasti talven yli.


Taas on itsellä hyvä mieli, kun on saanut jotain aikaan. Vaikka voisihan sitä joskus ihan vaan kipeänä maata vällyjen alla, mutta näin neljäntenä sairastelupäivänä alkaa sekin jo kyllästyttää ;-)

2 kommenttia:

  1. On pitkään ollu suunnitteilla tehä noihin resorittomiin resorit talveakin aatelleen. Pitääkin tuunata myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tuunasin nyt kaikki kerralla ;-) Pysyy lahkeet myös paremmin alhaalla, kun pakkaa talvella lapselle enemmän vaatetta päälle.

      Poista