2.9.2014

Ensimmäinen Onion 2035 -tunika

Haa, tässä se nyt on; kauan himoittu Onion 2035 -tunika. Ei tosin tainnut ihan tulla mallinmukainen, kun en edes yrittänyt lukea tanskankielisiä ohjeita ja helmaan lisäsin Framilon-rypytyksen. Kankaana Pikku Piltiltä tilattu Koruja korujen ystäville! -trikoo.


Ja juu, kuva on huono, mutta pikkumies löysi meidän järjestelmäkameran ja sai sen niin sekaisin ettei sillä saa yhtään kuvaa otettua ;-( Täytyy siis toistaiseksti tyytyä puhelinkuviin. Toki kuvaajana toiminut juniori olisi varmasti saanut kuvasta paremman, jos olisi ennättänyt kunnolla kuvaamaan; noilla nuorilla miehillä vain tuntuu olevan koko ajan niin hoppu ...

Omaksi yllätyksekseni kaavasta piti piirtää kaikkein suurin koko, XL. Lisäksi aikani kaavaa mittailtuani tulin siihen tulokseen, että lisään heti kättelyssä yläosan alareunaan kaksi senttiä, jottei sauma tulisi rintojen kohdalle. Lisäksi levensin hihoja sentillä, kun ei nuo omat käsivarret ihan kaposimmasta päästä ole. Säätö kannatti, sillä tunikasta tuli juuri sopiva. Vähän tosin vielä mietin, että pitäisikö tuohon etukappaleen poikkisaumaankin ommella vielä Framilonia, jotta saisi enemmän muotoa. Nyt tunika näyttää vähän säkkimäiselle ... No, täytyy mallailla vielä.

Ihan hyvä peruskaava, jota voi taas lähteä muuntelemaan ;-D

2 kommenttia:

  1. Hyvin sait istumaan jo het ekan kappaleen! hieno! Mä oon laittanut tuohon poikkisaumaan framilonia ihan kevyesti venyttäen...aina en oo tehnyt ees poikkileikkausta vaan ommellut pelkän framilonin oikeeseen kohtaan kiinni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen harjoitellut muilla kaavoilla tunikan tekoa ihan kiitettäväst, joten osasin jo katsoa kaavaan tietyt puutteet kohdalleen. Mutta ihan hyvä peruskaava, jolla tulee varmasti tehtyä lisääkin tunikoita. Mietin myös tuon poikkisauman poisjättöä ja pelkän framilonin ompelua. Täytyy siis itsekin testata tuota.

      Poista