21.3.2015

Kirjamessuilla

Kuluva viikko on ollut niin kiireistä, etten ole ennättänyt edes blogipostauksia kirjoittamaan. Ompeluksia ja neulomuksia on toki syntynyt, mutta dokumentointi on jäänyt. Täytyy nyt viikonloppuna ryhdistäytyä tässäkin asiassa. Ensin kuitenkin uunituoreita messukokemuksia.

Jyväskylän Paviljonkissa on tänä viikonloppuna messut, joten pitihän siellä käydä katsastamassa kauden tarjonta. Itseä kiinnosti eniten vuoden tauon jälkeen Paviljonkiin palanneet kirjamessut. Samaan aikaan messuhallissa oli myös lemmikki- ja viinimessut, mutta ne jäi kyllä katsastamatta: lemmikkimessujen alueella yritin kyllä tehdä lenkin, mutta kaikenkarvaisten lemmikkien seassa ei valitettavasti pystynyt olemaan kovinkaan kauan. Kirjamessutkin olivat kyllä enemmän vaalitempaus, kun joka kulmassa oli eri puolueiden vaalikojuja. No, löytyi sielä jotain ostettavaakin.


Koska villasukkia ei voi koskaan olla liikaa, niin mukaan tarttui jopa kolme eri villasukkakirjaa. Olen jo pitkään halunnut opetella neulomaan kaksi sukkaa kerralla sekä sukat kärjestä alkaen. Tähän löytyi nyt ihan kirjakin, joten nyt ei ole enää hyviä syitä lykätä opettelua. Lisäksi mukaan tarttui kiva kirjoneule- ja muita vaikeampia malleja sisältävä kirja. Kolmantena on itselle uuden tekniikan sisältävä kirja: villasukan neulominen kahdella puikolla tasoneuleena. Tuotakin pitää ehdottomasti kokeilla.


Haussa oli myös uusia neule- ja virkkausmalleja, joten näistä kolmesta kirjasta löytyy varmasti roppakaupalla uusia ideoita. Nyt jos aloittaisi, niin haaveilemani neulottu tai virkattu hame valmistuisi jo ensi talveksi ;-) Tuohon hameeseenkin näistä kirjoista saa varmasti hyviä ideoita.


Niin ja pitihän sitä näin keväänkorvalla ostaa myös muutama puutarhakirja. Meidän pihaan pitäisi löytää vielä joitakin maanpeitekasveja ja niistä löytyi ihan oma kotimainen kirja. Toisena pitäisi opetella hoitamaan meidän uusia perheomenapuita, joten mukaan tarttui pelkästään omenapuiden hoitoa käsittelevä kotimainen kirja. Teoksessa esitellään myös kaikki eri omenapuulajikkeet. 

Jospa näillä kirjoilla pärjäisi taas vähän aikaa. Ensi viikonloppuna pääsee taas messuille, kun Paviljonkin valtaa kädentaito-, antiikki- ja hyvinvointimessut ;-)

Niin ja tervetulotoivotukset blogini uusille lukijoille: jättäkäähän välillä kommenttejakin, miltä värkkäilyni vaikuttavat ;-)

4 kommenttia:

 1. Minä jo huolestuneena mietin, että minne sinä olet hävinnyt! Hienoja kirjoja olet hankkinut ja odotellaan, mitä kaikkea niistä saat aikaan. Laitahan kuvia sitten ensiviikonlopun messuilta. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä viikko on ollut aivan kauhean kiireinen, yhtä matalalentoa töissä ja iltarientoja vielä joka ilta. Ensi viikkokaan ei lupaa parempaa, mutta onneksi pääsiäisviikolla helpottaa: kalenterissa on sille viikolle vasta kolme merkintää, eikä yhtään iltamenoa :-)

   Poista
 2. Hienoja kirjauutuuksia olet löytänyt. Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että sukkakirjoja ei voi koskaan olla liikaa. Vaikka käsitöistä niin paljon tykkääkin, niin kyllä kevät saa innostumaan kukkaistutuksista ja pihatöistä. Hyvää kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvituulia! Eräänlaista käsityötähään se pihan rapsuttaminenkin on ;-)

   Poista