22.3.2015

Uudenlainen pikkumusta

Olin perjantaina publiikissa eli vastavalmistuneiden juhlassa juontajana, joten pitihän akateemisiin juhliin tietenkin ommella uusi mekko. Kommentoin ja vilautin tätä mekkoa jo aiemmin Facebookin Ompeluelämää-ryhmässä, kun sain perheen 18-vuotiaalta nuorelta mieheltä mekkoa tehdessä ehkä tähän astisen ompelu-urani parhaat kehut: "Ratasmekko - siitä tulee hieno, tai oikeastaan tosi hieno!"


Sovituskuva on otettu hississä juhliin mennessä, meillä kun ei ole kirkasta kokovartalopeiliä, niin ei saa "selfietä" muuten otettua :-) Juhlissa minulla oli tuossa päällä vanha musta Your Facen neulebolero.


Pakko itsekin yhtyä esikoisen kommentteihin: siitä tuli tosi hieno. Tykkään kovasti tuosta Royal-tuotteen Ratas-neuloksesta ja se sopi mielestäni hienosti tällaiseen yksinkertaiseen kotelomekkoon. Vuori on EK:n joustavaa mustaa vuorikangasta ja malli on yllättäen Onion 2035. Koska sekä päälykangas että vuori on joustavaa, niin mekko ei tarvinnut vetoketjua lainkaan; mahtuu hyvin päälle vaikka onkin ylhäältä työistuva.

Saisikohan tällä kaavalla tehtyä myös joustamattomasta kankaasta kotelomekon? Ei muuten, mutta kirpparilta tarttui mukaan ihana sinikuosinen vanha verho, josta tulisi upea mekko ;-)

6 kommenttia:

 1. Voi sua Leena, olet kyllä mahtavan tuottelias ja toinen toistaan ihanampia asuja syntyy tuosta vaan. Todella hyvin sopii tuon neuleen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Huono puoli tässä on se, ettei kaupan mekot enää kelpaa, kun tietää itse ompelemalla saavansa juuri sopivan :-)

   Poista
 2. Aivan ihana tuli,tyylikäs ja varmaan kuitenkin mukava päällä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo mekko on todella mukava päällä.

   Poista
 3. Kommenttiini tuli jotain kummia kysymysmerkkejä...en tiedä miksi...

  VastaaPoista