23.3.2015

Kruunutunika

Haaveilin pitkään tästä Majapuun Kruunukas-trikoosta ja olin tällä kertaan ihan oikeasti viime metreillä asialla, kun tilasin tuota viimein: sain pakan viimeisen palan. En ihan saanut niin pitkää palaa kuin olisin halunnut, mutta lopulta ihan riittävä tunikamekkoon.


Tein tunikamekon pituuden sen mukaan, mitä kangaspalasta riitti. Hihoihin kangasta ei enää riittänyt, mutta kesää kohtihan tässä mennään, joten ehkä hihaton on jopa parempi. Itse asiassa tämä on ollut jo päälläkin harmaan neuletakin kanssa ja mieluinen on toden totta.

Mallina tässäkin tunikamekossa on Onion 2035. Kainaloista piti ottaa sivusaumasta vähän sisään, jotta kädentiet asettui alavaran kanssa nätisti, mutta muita muutoksia en tällä kertaa kaavaan tehnyt. Seuraavaksi täytyy kokeilla tätä luottokaavaa joustamattomaan kankaaseen; tosin vetoketjulla, kun on sen verran tyköistuva tuo malli.

4 kommenttia:

 1. Ihana kangas, tuohan on kuningattaren tunikakun kruunuja on noin paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mä haaveilin tästä kankaasta pitkään, kunnes tajusin viimeisten metrien olevan myynnissä. Oli pakko saada pala.

   Poista
 2. Upea luomus "kuningattarelle". Kelpaa kyllä laittaa päälleen. Kivat hillityt värit. terkuin Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pohja väri on oikeasti sellainen hiilenharmaa, sopii hyvin sekä harmaan että mustan kanssa; niin ja mikse vaikka pinkin kanssa ;-)

   Poista