7.3.2015

Ompelumaratonin rippeet

Talviloman ompelumaratonilta jäi vähän vaiheeseen juniorin boxereiden ompelu sekä oman tunikan ompelu. Ennätin viimein tänään ompelemaan nuo loppuun.


Perheen juniorilta tuli pyyntö ommella hänelle uusia boxereita, joten kiltti äitihän toteuttaa toiveen. Tiesin, että jossain Ottobren lehdessä on isompienkin poikien boxereiden kaava, mutta tietenkään minulla ei ollut juuri sitä lehteä. Näin ollen päädyin tekemään boxerit pitkien kalsareiden kaavalla; toki siis lyhyillä lahkeilla. Juniorilla on vaatteet tällä hetkellä kokoa 158 cm, mutta koska hän on todella laiha, piirsin jo heti kättelyssä boxerit koossa 152 cm. Nuokin oli vielä liian leveät, joten leikkasin koeversion jälkeen muut boxerit ilman saumavaroja.

Tein ensimmäiset koeboxerit jo viime viikonloppuna, mutta ne lähti pitoon heti, joten kuvat jäi ottamatta. Nyt sitten ompelin vielä kolmet muut, joista sain jo kuviakin. Kankaaksi valikoitui Jyväskylän kangaskaupasta ostettu kirkkaansininen elastaanitrikoo. Myös Jockey-boxerikuminauha on ostettu samasta paikasta. Kuvissa väri vähän taas vääristyy, mutta tuossa alemmassa pikkukuvassa taitaa väri olla lähinnä oikeaa väriä.

Samalla kangaskauppareissulla tarttui mukaan myös pala ohutta harmaata joustocollegea, josta piti ommella itselle tunika. Hihoihin ja kanttauksiin valikoitui samansävyinen Noshin raitatrikoo.


Kaavana tunikassa on Ottobren Autumn mood, johon lisäsin taskut, levensin olkapäitä sekä kavensin ja syvensin kaula-aukkoa. Niin ja tunikan pituuteen tuli myös muutama sentti lisää sen mukaan, miten metrin kangaspalasta tuli. Kaula-aukon kanttaus Noshin trikoolla onnistui hienosti, mutta taskunsuut olisi saaneet olla vaikka vähän tiukemmat. No, kelpaa noinkin, en viitsinyt purkaa ;-) Ei tuo trikoo noin poikkiraitaan joustanut ihan niin paljoa kuin kanttauksiin olisi ollut hyvä, joten ei olisi ehkä purkaminenkaan auttanut tuohon kaarevaan taskunsuuhun. Pääntie on loivempi, joten siihen kanttaus asettui paremmin.

Ai niin, sain viime viikolla vanhoja kolmi-ikkunaisia ikkunanpokia, joten pitäisi jossain välissä ennettää niistäkin tekemään jotain. Täytynee ensin kehitellä vielä ideoita.

4 kommenttia:

 1. Siis nuo sun tunikat on niin ihania, että haluais itsekin alkaa tekemään. Myydäänkö tuota Ottobre-lehteä ihan lehtipisteissä? En ole törmännyt koskaan tuohon lehteen. Ja onko suomenkieliset ohjeet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, lehteä myydään ihan lehtipisteissä; tosin naistenvaatenumero ilmestyy vain kahdesti vuodessa. Lehden irtonumeroita voi ostaa myös Ottobren webbisivuilta os. Http://ottobredesign.fi. Kaikista vanhoista numeroista ei ole enää saatavilla suomenkielistä lehteä, mutta niihin saa tilatessa valittua suomenkieliset ohjeet. Lehteä löytyy myös useista kirjastoista.

   Poista
 2. Upea tunika ja kivat boxerit, täytyy minunkin kokeilla tuota boxereiden ompelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Boxereiden ja kalsareiden kaavoissa on useimmissa sepalusaukko, mutta juniorin toiveesta tein nämä ilman. Ompelukin oli siten helpompaa ;-)

   Poista