31.3.2015

Markkinahulabaloo

Poikien koululla on jo useamman vuoden perinne kevätmarkkinoista näin pääsiäisen alla. Tilaisuus on vuoden kohokohta koulun vanhempaintoimikunnan varainhankinnassa. Varoilla kustannetaan mm. oppilasstipendejä, luokkien liikunta- ja kulttuuritapahtumia sekä hankitaan koululle sellaisia tarvikkeita, joihin ei näin tiukan budjetin aikana muuten löydy rahaa; kuten koulukirjaston uudet kirjat tai erilaiset välituntivälineet.

Myytäviä tuotteita tehdään vuoden aikana talkoilla. Tänä vuonna ykköstuotteena oli muovikassin kaavalla tehdyt kestokassit. Niitä ommeltiin kierrätyskankaista useampana iltana talkoilla koulun käsityöluokassa.


Muita myyntituotteita olivat mm. wc-paperista tehdyssä paperimassassa uitetut ja huopakukkasilla sekä nauhoilla koristellut kanaverkkokranssit, villasukasta tehdyt keppihevoset, kanamunakennosta tehdyt sytykeruusut, kierrätyskartongeista itsetehdyt kortit, kahvinpavuista tehdyt papupuut, tuunatut tölkit sekä erilaiset huovutustyöt.


Markkinoilla oli myös erilaisia tee-se-itse -pajoja, joissa pääsi valmiista tarvikkeista ohjatusti itse tekemään mm. neulahuovutusta, virpomisvitsoja, tölkkituunausta, kortteja sekä kransseja.


Lisäksi vanhempaintoimikunnalla oli arpajaiset; arpoja myytiin 267 kappaletta, joten arpajaiset oli kannattava varainkeruun kannalta. Palkinnot koottiin lahjoitetuista tuotteista.


Markkinoilla oli myös leivonnaisten myyntiä - iso kiitos ahkerille vanhemmille, jotka leipoivat taas niin reilusti, että myyntipöydät oikein notkuivat. Kaikki meni kuitenkin hienosti kaupaksi.


Lisäksi järjestettiin kirppari ja paikallisten toimijoiden (mm. salibandy, tanssi, voimistelu, flamenco ja han moo do) esityksiä. Paikalla esittäytyivät myös poliisi ja palokunta. Niin ja yläkoululaisilla oli myös omia pop-up -yrityksiä, kuten kauneushoitola, auton imurointi ja herkkumyynti.

Aivan mahtava tapahtuma ja varainkeruukin onnistui taas yli odotusten. Vanhempaintoimikunta pääsee taas pohtimaan uusia varainkäyttökohteita ;-)

4 kommenttia:

 1. Myyjäiset on aina mukavia tapahtumia, ne luo sellaista yhteishenkeä.
  Ihanat nuo kestokassit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, noista kestokasseista tuli todella kivoja ja ne oli itse asiassa myös suosittuja. Kasseihin löytyi kivoja kuoseja vanhoista lakanoista, verhoista ja pöytäliinoista. Yhdessä tekeminen on paljon hauskempaa kuin yksin puurtaminen ;-)

   Poista
 2. Onpa siellä ollut monenlaista askartelua tarjolla. kivoja nuo joihin voihin monet osallistua. Keinokassit ovat todella kiva toteutus. tervLiisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiempina vuosina on ollut tarjontaa jopa enemmän; täksi vuodeksi karsittiin jo osa. Nyt alkaa taas uusien ideoiden kerääminen ensi vuodeksi ;-)

   Poista