4.7.2015

Kunnostettu ikkunanpoka nro 1

Sain keväällä jo viisi tuollaista kolmeruutuista vanhaa ikkunanpokaa ja olen kerännyt ideoita mitä niistä tekisi. Aloitin tuunauksen tietenkin kamalimman näköisestä pokasta, joka oli viimeisimmäksi maalattu kamalalla, lähes mintunvihreällä maalilla ja todella huonosti. Maali kupruili ja ilmeisesti maali oli sudittu sujuvasti kaiken pokissa olleen möhnän päälle. No, päädyin poistamaan kaiken maalin; onneksi se lähti ihan raaputtamalla. Puupinnalle päästyäni maalasin pokan ensin meidän tumman harmaalla talomaalilla. Seuraavaksi vedin pintaan Kärkkäiseltä ostamaani vesiohenteiselle maalille sopivaa krakleerauslakkaa. Lopuksi maalasin vielä päälle valkoista talomaalia. Vaikka itse sanonkin, niin upea tuli. Ja koska talomaalit oli vanhaa varastoa ja krakleerauslakasta kuluin vain noin neljäsosa (vajaat 10€/pullo), niin tuunaukselle tuli hintaa noin 2,50€.


Tuosta pinnasta tuli todella kiva, näyttää oikeasti vanhalle halkeilleelle maalipinnalle vaikka maalipinta onkin ihan uutta. 


Ajatuksena oli tehdä tästä valokuvakehys, mutta täytyy makustella ja mallailla tuota vielä. Ja sitten seuraavan pokan kimppuun ...

4 kommenttia:

 1. Liisann kotona5.7.2015 klo 13.07.00

  Upea lopputulos kehykselle. Itsekin tuota joskus ajattelin tehdä omalle pokalleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuo on oikeastaan kivaa puuhaa. On jo toinen poka työnalla.

   Poista
 2. Ihanan näköinen poka siitä tulikin! Meillä on juurikin valokuvakehyksinä kaksi tällaista, tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy vielä mallailla mitä valokuvia ja miten tuohon laitan, mutta paikka on jo katsottuna ;-)

   Poista