7.7.2015

Kunnostettu ikkunanpoka nro 2

Nyt on sitten toinen vanha ikkunanpoka kunnostettu. Päädyin poistamaan tästäkin kaiken maalin, sillä tässäkin vanha pinta oli sen verran huonossa kunnossa. Itse asiassa aika kamalassa kunnossa kuten kuvista näkyy.


Edellisestä ikkunanpokasta unohtuikin ottaa kuvia ennen tuunausta, joten tästä saa osviittaa myös siihen.


Raaputin kaiken irtoavan maalin pois, maalasin pohjalle vesiohenteista tummanharmaata talomaalia, väliin krakleerauslakkaa ja päälle valkoista talomaalia. Pinnasta tuli taas kivan halkeileva kuten edellisestäkin.

Tässä pokassa oli jäljellä vain yksi ehjä lasi, joten piti miettiä vaihtoehtoja. Keräsin aiemmin ideoita ja niistä suunnittelin toteuttavani myös muistitaulun. Niinpä päädyin toteuttamaan sen tähän pokaan. Kotoa löytyi valmiina liitutaulutarraa, mutta mitään sopivaa levyä ei löytynyt taustaksi. Sitten muistin talonrakennusprojektin aikaan lempipaikaksemme muodostuneen peltisepänliikkeen E. Vuorimiehen, joten suuntasin sinne. 

Ostin kympillä kaksi ikkunanaukkoihin sopivaa pellinpalaa ja liimasin niihin toiselle puolelle liitutaulutarraa. Pelti tekee liitutauluista myös magneettitaulut, joten tauluihin voi joko kirjoittaa tai kiinnittää lippulappuja magneeteilla.


Kiinnitin pellit ikkunanpokaan pienillä nauloilla.


Lisäksi liimasin ikkunalasiin taannoin Sisustusliike Nostalgiasta ostamani Memories-tarran ja taulukiinnikkeet seinälle ripustamista varten. Nyt meillä on uusi muistitaulu eteisen seinällä. Siihen on hyvä jättää viestejä itse kunkin lähtiessään.


Aika kiva lopputulos, vaikka taas itse sanonkin. Mitähän seuraavasta keksisi? No jos ensin virittäisi sen edellisen kunnostetun ikkunanpokan valokuvakehykseksi seinälle ...

12 kommenttia:

 1. Hieno lopputulos ja upea uusi elämä vanhoille ikkunanpokille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vanhastakin saa yleensä pienellä fiksauksella uutta. Harmittaa, kun ihmiset heittää niin paljon hyvää tavaraa kaatikselle.

   Poista
 2. Tosi kivat tuunaukset! Ikkunanpokista on moneksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mARa! Vielä olisi kolme ikkunanpokaa odottamassa tuunausta ;-)

   Poista
 3. Tuolla tekniikalla tulee kyllä silmälle mukavaa jälkeä. Odotellaan seuraavia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ja ainakin tuo krakeerauslakka on todella riittoisaa. Ostin kaksi pulloa, kun jossain ohjeessa sanottiin että sitä pitää käyttää reilusti. Olen saanut nyt käytettyä vasta 1/3 pullon, joten täytyy miettiä uusia kohteita :-)

   Poista
 4. Kaunis lopputulos! Liitutaululle magneettisena onkin varmasti paljon käyttöä, pitäisikin tällainen tehdä meillekin eteiseen. Onhan siinä Ikeasta ostettu ruma magneetti-liitutaulu, mutta ainahan sitä kauneutta kaipaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuollainen sopisi varmasti isompiruutuisenä myös lastenhuoneeseen.

   Poista
 5. Voi Leena, jälleen hieno toteutus eikä ole ihan se tavanomainen, mitä kaikki tekee. Hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Meillä on ollut ilmoitustaulun puutetta jo pidempään, joten tämä tuli ihan tarpeeseen.

   Poista