26.7.2015

Lomareissuja

Olemme tänä kesänä päätyneet tekemään useampia muutaman päivän mittaisia lomareissuja koko perheen voimin. Aika paljon on menty lasten ehdoilla, joten eri huvipuistot ja puuhapaikat ovat tulleet tutuiksi. Ajattelinkin kertoa vähän kokemuksia siitä, mitä omat juniorit ovat eri paikoista tykänneet.

Särkänniemi ja Funpark

Ensimmäisellä lomareissulla kävimme kolmen nuorimman pojan kanssa Tampereella. Menimme suurin odotuksin Särkänniemeen, mutta ensimmäinen pettymys kohdattiin jo portilla; parkkipaikka täynnä, auto maksulliseen parkkitaloon ja sisäänpääsyhintoja itse puuhapuistoon oli nostettu!!! Rannekkeen hinta oli 42€ - siis ihan oikeasti? Myös minun piti maksaa tuo ranneke, sillä ilman aikuista meidän pikkumies ei olisi päässyt mihinkään laitteeseen tai kohteeseen. No, Koiramäelle ja Angry birds -puistoon olisi voinut ostaa liput erikseenkin (10€/puisto), mutta en tuolloin vielä tajunnut, että nuokin olisi riittänyt.


Koiramäki oli perheen pikkumiehelle ihan kiva paikka kaikkine eläimineen, mutta isommat menivät sen puolijuoksua läpi, kun söpöt eläimet eivät enää niin kiinnostaneet.


Tarjolla olisi ollut myös poniajelua, mutta siihen pikkumies oli vielä turhan pieni. Niin ja taisi lähempi tuttavuus ponin kanssa myös hieman pelottaa.


Angry birds -puisto jäi lopulta väliin pikkumiehen uuvuttua ja sateen yllätettyä. Varsinaisesta huvipuistosta ei löydetty yhtään laitetta, johon pikkumies olisi päässyt. Myös isommille oli mieluisia laitteita tosi vähän, joten taisi olla viimeinen kerta, kun meidän perhe käy Särkänniemessä.

Lohdutuksena Särkänniemen pettymykseen suuntasimme seuraavana päivänä Lempäälän Ideaparkin Funpark-sisähuvipuistoon. Tuo on takuuvarma viihdyke isommille lapsille. Tosin tuolta ei ole yhtään kuvaa, sillä perheen pienimmällekin olisi pitänyt ostaa ranneke ja alle 10-vuotiaille pitää olla maksava vanhempi mukana (rannekkeen hinta 19€). Näin ollen jäimme pikkumiehen kanssa ostoksille sillä aikaa, kun perheen junnu ja teini puuhasivat Funparkissa. Tuolla Funparkissa perheen isommat ovat käyneet jo kolmena kesänä (joka kesä sen jälkeen, kun perheen junnu täytti 10 vuotta ;-), eikä paikka ollut pettymys tälläkään kertaa.

Puuhapuisto Veijari ja Powerpark

Toisella lomareissulla suuntasimme koko perheen voimin Saarijärven Puuhapuisto Veijarin kautta Härmän Powerparkiin. Muutaman vuoden takainen muistikuva kivasta puuhapäivästä Puuhapuisto Veijarissa osoittautui lievästi kullatuksi. Puisto oli muutamassa vuodessa ränsistynyt ja uutta oli vain rivi pomppulinnoja sekä ilmatäytteisiä liukumäkiä. Ne eivät jaksaneet kauaa viihdyttää varsinkaan perheen isompia. Kierrettiin kuitenkin koko puisto läpi ja kuvissa muutama päivän kohokohta: eläinpihan eläimet ...


... sekä rikkinäisten polkuhärveleiden korjaaminen.


Tämä jälkimmäinen kuva kertoo ehkä kaiken oleellisimman puuhapuiston tilasta: moni laite oli huoltamatta, rikki tai parhaat päivänsä jo nähnyt. Esimerkiksi vaijerirata jäi testaamatta, kun vaijerit oli niin löysällä ettei edes perheen junnu kokenut vaijerirataa mielekkääksi. Minigolfradalla olisi isommat viihtyneet pidempään, mutta pelkästään siitä tuskin kannattaa maksaa sisäänpääsymaksua, joka oli isommilta 15€ ja junnulta 13€; alle 3-vuotiaat pääsi ilmaiseksi.

Lievän pettymyksen jälkeen suuntasimme kovin odotuksin Härmän Powerparkkiin, jossa emme olleetkaan ennen käyneet. Liput Powerparkkiin oli isommilta 36€ ja pikkumieheltä 25€; pikkumies olisi päässyt alueelle ilmaiseksi, mutta laitteisiin ei pääse ilman ranneketta. Lisäksi me aikuiset maksoimme sisäänpääsynä 7€:n aluemaksun. Rannekkeet oli siis halvemmat kuin esim. Särkänniemeen!!!


Tässä vaiheessa pitää jo hehkuttaa: pikkumies kävi perheen esikoisen kanssa ainakin 20 laitteessa; osassa tosin jopa kolme kertaa, kun oli niin mieluisia. Esikoinen ei ole koskaan oikein tykännyt huvilaitteista, mutta kulki pikkumiehen kanssa mielellään pienten laitteissa. Perheen teini ja junnu juoksivat keskenään laitteesta toiseen. Perheen teini kävi tuossa yläkuvassa näkyvässä isossa vuoristoradassa jopa 12 kertaa ;-) Teini oli laskenut käyneensä laitteissa ainakin 40 kertaa. Oli siis kaikkien mielestä mahtava paikka. 

Ainoa pettymys oli huvivaltion Rölli-puisto, jossa oli vain kepeistä kyhättyjä hökkeleitä ja kolme Röllimetsän asukkaiksi pukeutunutta hahmoa, jotka vain juttelivat keskenään. Muiden lapset (arviolta noin 5-8-vuotiaat) näyttivät hekin vain kävelevän puiston läpi. En tiedä osuimmeko tuohon Satumaahan juuri jonkun tauon aikaan, mutta tuolla ei kyllä oikein Rölli-teema toiminut. Edes kuvaa ei tullut tuosta Satumaasta otettua, kun siellä ei ollut mitään mielenkiintoista. No, onneksi muu puisto oli mieluinen, joten tuonne mennään varmasi ensi kesänä uudelleen.

Toiveissa on vielä tälle kesälle käydä jossain köysikiipeilypuistossa, kuten Jyväskylän Laajavuoren seikkailupuisto Laajis tai Kalajoen seikkailupuisto Pakka. Katsotaan myöhemmin toteutuuko ko. toive ...

11 kommenttia:

 1. Aika kallita on, kun koko perhe lähtee huvittelemaan. Powerparkissakin on tullut käytyä jokunen kerta. Kai poikkesit siinä uudessa Roadhousessa! Ihania putiikkeja mm Finnmarin myymälä. Kalajoella on todellakin uusi seikkailupuisto ja löytyyhän sieltä se vesipuistokin. Mukavaa viikonloppua tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on. Meilläkin kun koko perhe lähtee reissuun, niin 150€ riittää vasta pääsymaksuihin ja siksi haluaisikin rahoille kunnolla vastinetta. Tällä viimeisimmällä reissulla ei tullut käytyä juurikaan kaupoilla, kun on vierailtua liiankin kanssa verkkokaupoissa ;-) Lähinnä ostettiin lapsille vaatteita alennusmyynneistä.

   Poista
 2. Milloin sitten olitte siellä Röllikylässä? Me kun olimme, siellä oli kaikkea toimintaa. Oli mukavia etsimisleikkejä lapsille palkintoineen ja lapset olivat aivan haltioissaan, röllijumppaa, omituisten otusten kerhoa jne. Tosi mukava paikka, riippuu tietysti sen päivän työntekijöistä, mitä siellä tapahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, me oltiin Rölli-kylässä viime viikon keskiviikkona 22.7. noin klo 14. Ei kyllä paljoa silloin tapahtunut. Ehkä me oltiin siellä juuri jonkun tauon aikana, mutta ei kyllä huomattu mitään aikataulujakaan missään. No, täytyy käydä seuraavalla kerralla uudestaan katsomassa ;-)

   Poista
 3. Harmillista tuo, että toiminnassa olevat puistot ovat sitten heikun keikun ja miten sattuu - johan siinä tulee turvallisuusasiatkin mieleen, että voiko lasta päästää laitteisiin... Rahastuksen makua.
  PowerParkin ohitse ajelen usein - virkeä paikka ja suosittu, hyvin hoidettu. Mutta todella harmi, että Rölliläiset olivat tuolloin estyneitä - pieni palaute lienee paikallaan -> menee varmasti perille. Kyllä taukojen aikana on parempi olla lappu ovella ja maininta tauosta ja "Rölliväki" piilossa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käydään varmasti tuolla ensi kesänä uudelleen, joten täytyy sitten katsastaa Röllitkin uudelleen.

   Poista
  2. Käytiin mekin just nyt alkuviikosta Powerissa mummitettavan (kohta 6 vee) kanssa ja ihan mielenkiinnosta tuolla Röllilässäkin (vaikka se ei tuota mummitettavaa kiinnostanut kauheasti). Ja kuinka ollakaan, siellä ollessa Rölli tuli esille: poika halusi takaisin laitteisiin ja sanoi, että ens kerralla ei täällä Röllilässä kyllä käydä :) :) :)
   Kaikki muu siis oli huisin mukavaa - yhdestä laitteesta kun tultiin pois ja poika innolla jo seuraavaa miettien kaatui asfalttiin - ei mennyt kauaa kun tuli laastariapua paikalle laitteen hoitajan kutsumana. Hyvin ovat huomioineet kaiken. Ja todella siistiä on.

   Poista
  3. Juu, ei nuo röllit ainakaan vielä meidän pikkumiestä niin paljoa kiinnostaneet, että olisi paha mieli röllien puuttumisesta jäänyt. Kokeillaan ensi kesänä uudelleen.

   Poista
 4. Kiva lukea teidän kokemuksia huvipuistoista! Särkänniemi ei ollut meille viime kesänä mikään suuri suosikki, hintava ja eihän niihin laitteisiin pienimmät edes pääse. Pääsylippujen ja rannekkeiden hinnat ovat kyllä huimia, ei siinä kovin isolla porukalla viitsi lähteä ihan minne tahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinnat ovat tosiaan huimia ja siksi toivoisikin saavansa rahalle vastinetta. No, onneksi tuo Powerpark osoittautui mieluisaksi paikaksi.

   Poista
 5. Mekin käytiin Särkänniemessä ja tykättiin kyllä. Tuumasin vain ettei yhden päivän lippu riitä kaikkeen, joten seuraavalla kerralla otan suosiolla kahden päivän lipun. Meiltä jäi mm.delfiinit näkemättä. Hinnat on kyllä pompsahtaneet pilviin, käydäänkin vain yhdessä huvipuistossa kesäisin. Ensi vuonna varmasti jonnekin muualle.
  Blogissani olisi sinulle haaste :)

  VastaaPoista