11.7.2015

Kukkatuoli ja rosterihyllyt

Bongasin jo viime kesänä Pinterestistä kuvan vanhasta puutuolista tehdystä kukkatuolista. Onnistuin keväällä pelastamaan kavereiden kaatopaikkakuormasta heidän vanhan tummanruskean puutuolin. Tuoli oli muuten ihan ehjä, mutta istuinkansi oli irti. Sen sai kiinni ihan vaan pari ruuvia lisäämällä, joten pääsin viimein toteuttamaan tuota idea kukkatuolista. Kun nyt viime aikoina olen hurahtanut tuohon krakleeraukseen, niin tämä kukkatuolikin sain krakleerauksella uuden pinnan.


Sahasin tuolin istuinlevyyn pistosahalla sopivan kukkaruukun mitoilla pyöreän reiän. Hioin sahausreunan ja puupintoja.


Maalasin taas pohjamaaliksi tummanharmaata talomaalia. Väliin krakleerauslakkaa ja pintaan valkoista talomaalia.


Kukat näyttää vielä hieman aneemisille, mutta kukkatuoli onnistui hyvin. Mietin vielä, olisiko tuohon pintaan pitänyt olla lakkakerros, mutta koska sopivaa ulkokäyttöön tarkoitettua vesiohenteista lakkaa ei varastoista löytynyt, niin saa kelvata tuollaisenaan. Ainahan tuon voi käsitellä uudelleen, jos maalipinta ei kestä käytössä.

Laitetaanpa tähän loppuun vielä kuva tämän viikon Tampereen lomareissulta Ikeasta mukaan tarttuneista rosterihyllyistä, jotka löysivät paikkansa grillinurkkauksesta yhdessä reelinkitangon ja salaattiruukkujen kanssa.


Tangossa on tilaa myös koukuille ja erilaisille grillaustarvikkeille. Hyllyille kerääntyi ainakin näin alkuun valkoiseksi maalatut Clas Ohlsonin linnunpöntöt sekä terassin nurkassa olleet kynttilälyhdyt.


Mitähän seuraavaksi tekisi? Saisinkohan kaverin kasvihuoneen hyllyn rakentamiseen ... :-?

12 kommenttia:

 1. No voi mahoton, ompa kaunis kukkatuoli ja mahtava idea, ja nuo hyllyt , ihania nekin.
  Sie olet ollut ahkerana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eri maalikerrosten kuivumista odotellessa ennättää tekemään muutakin ;-)

   Poista
 2. heippa. laitoin sulle blogi haasteen http://lankojajakissankarvoja.blogspot.fi/2015/07/ensimmainen-blogi-haasteeni.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, nyt pistit pahan ;-) Täytyypä tovi miettiä, mutta otetaan toki haaste vastaan.

   Poista
 3. Voi hitsi, miten ihana tuosta sinun tuolistasi tuli. Mistä ostit sitä krakleerauslakkaa ja minkä merkkistä. Mulla on myös, mutta siinä on kaksi suihkepulloa, joista laitetaan. Haluaisin kokeilla jotain toista. Ihana grillinurkkaus ja aivan ihanat myös nuo pikkutalot ja lyhdyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Tilasin Schjerningin krakleerauslakkaa Kärkkäisen verkkokupasta, kun täältä meiltäpäin ei löytynyt sopivaa (tai sitten vain kalliilla hinnalla onnettoman pienissä pulloissa). Tuo käyttämäni lakka käy kaikille vesiohenteisille maaleille; itse käytin talomme ulkomaaleja. Tuo lakka on 250 ml:n pullossa ja on varsin riittoisaa. Pullo maksoi vähän alle 10€.

   Poista
 4. Kaunis kukkatuoli! Pinterest on kyllä ideoiden ja inspiraation kannalta ihan loistava paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Tuppaa vain tulemaan vähän liikaakin hyviä ideoita ;-)

   Poista
 5. Moikka! Itse täällä pähkäilen, miksi minulla ei krakleeraus onnistu. Minulla on tuota samaa lakkaa kuin sinullakin. Kauanko annat pohjamaalikerroksen kuivua ennen lakkaamista? Ja minkä ajan kuluttua lakan levittämisestä saa laittaa pintamaalin? terveisin, Anna-Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan sinulla sekä pohjamaali että pintamaali vesiohenteisia? Tuo toimii vain vesiohenteisillä maaleilla. Pohjamaalin olen antanut kuivua niin kauan, että se on pintakuiva, krakleerauslakkaa kannattaa laittaa reilusti ja sen olen antanut kuivua ohjeenmukaiset 2 tuntia. Pintamaali pitää sutia kerralla ja nopeasti, sillä lakka alkaa vaikuttamaan heti. Jos pintamaalia sivelee liian pitkään, niin krakleeraus pyyhkiytyy pois.

   Poista
  2. Kiitokset avusta! Toinen maaleista on öljymaali, joten vika taitaa olla siinä. Pitää heti huomenna testailla vesiohenteisilla :)

   Poista
  3. Olisi kiva kuulla onnistuuko krakleeraus maalin vaihdon jälkeen ;-)

   Poista