17.7.2014

Asuntomessukuulumisia ja palkintouutisia

Kävin tänään lunastamassa asuntomessukutsuni ja vierailulla Jyväskylän asuntomessuilla. Olipas siellä nähtävää, yhteensä 43 kohdetta ja lisäksi kaikki eri näytteelleasettajat kojuineen. Saatiin kulumaan yli viisi tuntia, mutta me koluttiinkin perheen juniorin kanssa kaikki muut 38 näyttelykohdetta, paitsi Maailman pylvään kerrostaloasunnot; kiipeäminen rappuja pitkin kahdenteentoista kerrokseen ei enää messujen loppumetreillä innostanut.

Räpsin messuilta ahkerasti ideakuvia jutuista, joista voisi itsellekin kehitellä jotain vastaavaa. Menin jo heti alkumetreillä sekaisin siinä, mikä kuva on mistäkin talosta, joten en edes yritä muistella moista; merkkaan vain ne kohteet, jotka muistan.


Aloitetaan ideoilla, joita pitää ehdottomasti kokeilla. Tuollainen kasvihylly pitää ehdottomasti rakentaa. Kasvihuone kaipaa juuri tuollaista. Perheen esikoinen ja juniori lupautuivat jo rakennusavuksi ;-) Myös suoraan seinään maalattu liitutaulu isoilla pyykkipojilla ja koristetarroilla/sapluunakuvilla viehättää. Itsellä olisi valmiina liitutaulutarraa, josta tuon voisi tehdä. Mistähän saisi tuollaisia jättikokoisia pyykkipoikia? Vai käsisikö tuohon alle vaikka naulakko?

Kiinnitin messuilla huomiota erityisesti tuunattuihin sekä kierrätettyihin ideoihin ja niistä yksi kivoimmista oli neljästä vanhasta kirjasta tehty taideteos (kohteessa 4). Samoin viehätti farkkujen nahkaisista tuotemerkeistä (siis niistä housun vyötärönauhassa takana olevista merkistä) ommeltu matto. Tuo kivistä tehty muurahaiskeko oli itseasiassa verkon päälle tehty ontto keko, joka toimi samalla sadevesikaivon suojana ;-)


Eräässä talossa oli tuollainen koivun oksasta sekä kehysrimasta tehty taulu. Aivan ihastuttava! Harmi kun meillä ei ole oikein paikkaa moiselle taideteokselle. Useammassa lastenhuoneessa oli jonkunlainen leikkiteltta (kuvan teltta kohteesta 10), joten jäin miettimään, että pitäisikö meidän pikkumiehellekin tehdä tuollainen.

Honka Harmoniassa (kohde 26) oli tuunattu olohuoneen sohvapöytä vanhasta ovesta, samoin makuuhuoneen yövalot. Toisessa kohteessa oli sängynpääty tehty leveistä laudoista ja lautojen väliin oli ujutettu pienet tasot yöpöydiksi. Kiva idea myös tee-se-itse toteutukselle. Mukaan tuli myös kuva keittön kukka-asetelmasta, jossa koristekivien tilalla oli viinipullonkorkkeja. Toteutuskelpoinen idea tuokin.


Kiinnitin messuilla huomiota myös erilaisiin jakkaroihin/penkkeihin. Tässä on muutama tee-se-itse-naisen idea: farkkukankaasta punomalla, puupölkyistä naturellina, koivuklapeista vöillä yhteen sidottuna tai nelosparrusta karusti muotoillen.


Myös erilaiset luovat säilytysideat kiinnosti. Puista taulukourua voi käyttää myös pesutiloissa shampoopullojen telineenä. Lasten taideteokset voi laittaa esille vaikka puisissa housuhengareissa (tämä oli muuten kohteessa Hauhaus, nro 36) sekä säilytettävät lehdet voi kassata pinoon ja sitoa vöillä jakkaraksi.

Talo Luckissa (kohde 35) oli pari aivan ihastuttavaa naulakkoratkaisua. Tuotetiedot löytyy kuulemma talon www-sivuilta. Täytyykin käydä katsomassa. Lisäksi puinen pyyheteline (siltä se ainakin huoneen ovelta katsottuna näytti) verkolla toimii myös pallotelineenä.


Erilaisten valaisimien tuunaukseen hullaantuneena etsin tietenkin myös uusia ideoita lamppuihin. Minulla on aiemmasta tuunauksesta ylijäänyt keraaminen lampunjalka, jonka voisi päällystää paksulla narulla. Pallovalaisimen voi päällystää myös kangashupulla (kohteessa 5). Lampunvarjostimen voi tehdä ohuista puurimoista, kankaasta
(spiraalivalaisimet kohteessa 7) tai kanaverkosta.

Myös lampunjalan tekeminen puurimoista voisi onnistua. Helpoin idea toteutettavaksi lieneen tuo viimeinen, sillä minulla on jo puinen lampunjalka, johon olen kehitellyt erilaisia ideoita. Siihenhän voisi liimata vähän puuhelmiä ja saisin hienon design-valaisimen ;-)

Lopuksi vielä yksi selkeä trendi: enää ei kukissa käytetä koristeellisia suojaruukkuja vaan perusruukut huputetaan mitä erilaisimmilla kangaspusseilla tai virkatulla ja punotulla koreilla.

Ai niin, kotiin päästyäni luin sähköpostit ja siellä oli vielä yksi iloinen yllätys tälle päivälle: olin voittanut Mususia-blogin arvonnassa 30 euron lahjakortin Nosh Organicsille. II-IISO kiitos ja kumarrus! Seuraavaksi siis haaveilemaan Nosh Organicsin verkkokauppaan ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti