12.7.2014

Pikkumiehelle perushousut

Juu, ei. Ei minun pitänyt ommella vaatteita perheen pikkumiehelle, kun hänellä on jo muutenkin ihan liikaa vaatteita. Serkuilta ja kavereilta on tullut kassikaupalla hyviä vaatteita ja vielä on liian isojakin varastossa odottamassa monta laatikollista. Mutta, mutta ... Pakkohan se oli kokeilla onko löytämäni perushousun kaava hyvä ... ja kun Kangastukusta tuli tuota papsumpaa mustaa trikootakin reilusti.


Siis ihan perus colleget pitkillä kasvunvararesoreilla ja säädettävällä kumilankavyötäröllä. Kuminauha oli vain pari senttiä leveää, olisi saanut olla leveämpikin, mutta leveämpää ei tähän tarpeeseen kotoa löytynyt. Täytyykin käydä kuminauhaostoksilla. Hyvin onnistui tuo säädettävä kuminauha, kun katsoin ostosista Me&I:n housuista mallia ;-)

Etutaskuja en housuihin ommellut, mutta takataskut tein koristetikkauksilla. Tikkasin koristeompeleet myös sivusaumoihin ja vyötärölle. 

Hyvät housut tuli ja kasvunvaraakin on, joten ei heti jää pieneksi. Kaava on vanha, jostain Suuri käsityö -lehdestä aikoinaan piirretty (villi veikkaus vuodesta on joku välillä 1997-2003 ;-); tarkempia merkintöjä en kumma kyllä ollut kaavaan kirjannut. Koko on kuitenkin 92 cm. Malli on riittävän kapea meidän hoikalle pikkumiehelle. Käyttökelpoinen kaava jatkossakin.

Niin minunhan piti alunperin ommella pikkumiehelle vain parit joustofarkut, kun en raaskinut kaupassa maksaa pikkuisista farkuista liki 23 euroa. Siksi siis etsiskelin sopivaa kaavaa. Ostin kankaankin Eurokankaasta tällä viikolla. Kankaalle tuli hintaa 7 € ja siitä tulee ainakin kahdet farkut. Pikkuisen edullisemmat ... Farkut on hyvät taas syksymmällä päiväkodin pihalla, niin ei ole hiekkaa aina vaipan välissäkin ... No, nyt on kaava testattu ja hyväksi havaittu.

2 kommenttia:

  1. Voi Leena, sinä ole taas ollut ahkerana ja saanut aikaan vaikka ja mitä ja olen ollut vain pari-kolme päivää poissa täältä. Itsekin joskus tein noita housuja sisarusteni lapsille. Helppoja tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän pikkumies menee niin aikaisin illalla nukkumaan ja nukkuu pitkät yöunet, joten iltaisin ennättää ompelemaan vaikka mitä ;-) Haaveilen tässä parhaillaan uusista kankaista; tuonne Kangaskaupat-sivulle listaamistani verkkokaupoista löytyy toinen toistaan ihanampia kuoseja, että on jo vaikea valita ...

      Poista