23.7.2014

Korjausompelu: resorit

Meillä on aina lasten kanssa jäänyt pitämättä suoralahkeiset housut, kun niissä ei koskaan ole lahkeet samassa suhteessa kuin muu mitoitus: kun lahkeen mitta olisi sopiva, niin housut on vyötäröltä on jo liian pienet. Kaapissa oli taas parit tällaiset pitämättömänä, joten ottauduin asialle nyt kun ompelukonekin on tuossa esillä.


Pikkumiehen uuden ja pitämättömän yökärin paita on juuri sopiva, mutta housunlahkeet oli kymmenen senttiä liian pitkät. Meinasi jäädä koko yökäri pitämättä. Asia korjaantui nyt, kun aukaisin lahkeensuun käänteet ja ompelin housuihin resorit. Sattumoisin ostin juuri viime viikolla housujen kanssa ihan samanväristä resoria Kestovaippakaupasta ;-)

Toinen vastaava ongelma oli vanhojen sinikirjavien trikoohousujen kanssa, jotka olen itse asiassa ostanut aikoinaan esikoiselle. Housut on kaikkien näiden vuosienkin jälkeen kuin uudet, kun ne on kaikilla jäänyt pitämättä juuri lahkeiden takia; myös tässä välissä kolmella serkkupojalla. Resoreiden kanssa housuista tuli hyvät pitohousut ja ne sujahti heti pikkumiehelle jalkaan. Täytyykin kaivella pikkumiehen vaatekaappia vielä, jos sieltä löytyisi lisää korjausompelua vaativia ongelmatapauksia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti