10.7.2014

Kiviaitaprojekti valmis

No niin, nyt on pihan kiviaitaprojekti valmis. Tai no, istutusalueelta puuttuu vielä vähän kasveja sekä kuorikate, mutta kiviaita on valmis.


Laitoin edellisen postauksen jälkeen vielä tuohon aidan päälle verkkoa, jotta kivet pysyy aidassa.


Lisäksi kärräsimme parikymmentä kottikärryllistä multaa istutusalueelle sekä istutimme osan kasveista. Pääosassa ovat noin metrisiksi kasvavat marjasinikuusamat (lajike 'Anja'), joihin tulee mustikanmakuisia sinisiä, hieman pitkulaisia marjoja. Ensimmäiset maistijaiset saadaan jo tänä kesänä, sillä pensaissa oli jo marjoja tulossa. Lisäksi istutusalueelle tulee matalia havukasveja, kuten kääpiökatajaa, harokatajaa ja himalajan katajaa. Havuja ei vain meinannut enää tässä vaiheessa kesää löytyä riittävästi.


Juuri valmistunut kiviaita toimii myös kuvassa takana näkyvien terassien ja etualalla HB:n vallikivistä tehdyn muurin rajaaman penkereen tukimuurina.


Hieno kiviaita tuosta tuli. Samaa voisi hyödyntää jossain kohden pihaa muuallakin.

Kiviaidasta kuvia ottaessa tuli kuvattua vähän muutakin pihaa, kun sain viimeiset kesäkukatkin hankittua ja istutettua ;-) Tuossa välillä oli niin kylmä ilma etten viitsinyt ostaa lisää kukkia paleltumaan, kun entistenkin suojaamisessa oli riittävästi puuhaa.


Terassilaudoilla päällystetyn betonimuurin päähän tuli levike kukkaruukulle, joten pitihän siihen saada kukatkin.


Mummolan aarteista kulkeutui meille vanha puimakoneen ratas, iso ruosteinen maitotonkka sekä vanha pyörän vanne. 


Talon uusi piha alkaa nurkka nurkalta muotoutua. Mies totesinkin juuri, että taas on pari neliötä vähemmän nurmikkoa ajettavana ;-D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti