15.7.2014

Plantaasi 2014 - osa 2

Meidän plantaasi alkaa jo tuottaa muutakin satoa kuin vain raparperia - ei sillä, raparperi on yksi suurimmista herkuistani. Otetaanpa tähän muutama tunnelmakuva plantaasilta ;-)

Tomaatit ovat kasvaneet viime päivinä kasvihuoneessa oikein silmissä, kukkia on valtavasti ja ensimmäinen raakilekin löytyi jo. Lajikkeita on tänä vuonna kasvamassa kymmenkunta ja tietenkin sekoitin taimet sujuvasti koulinnan jälkeen, joten nyt jännityksellä vain odotetaan millaisia tomaatteja mistäkin varresta kasvaa ;-P

Chilipaprikat ja paprikat laitoin itämään vähän liian myöhään, joten saas nähdä ennättääkö niistä tulemaan satoa ollenkaan. No, ensi keväänä ollaan nohevampana chilien kanssa kuin näin ensimmäisellä kerralla.


Kesäkurpitsoissakin on jo pienet alut, villisuolaheinä rehottaa, samoin basilikat, oreganot, timjamit ja ruohosipuli. Ruohosipuli pitäisikin leikata alas, kuivata ja pilkkoa talven varalle.

Viime kesänä istutetuissa saskatooneissa sekä rungollisessa punakarviaisessa on myös jo paljon raakileita. Toivottavasti juuri istutetut marjasinikuusamat ovat yhtä satoisia jo ensi kesänä.

2 kommenttia:

  1. Kyllä oman kasvatuksen tuotteet on parhaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan! Jostain syystä kaikki maistuu paljon paremmalle omasta maasta/kasvihuoneesta kuin kaupasta ostetut ;-)

      Poista