29.7.2014

Tanssimekko ja shortsit

Pitäisi lähiaikoina tehdä itselle uusi juhlamekko ja testailen vähän kaavoja ja malleja. Ensimmäisenä valmistui varsinainen tanssimekko ;-)


Kaava on SK 4/2014 (Mekko). Tuossa oli kivaa tuo tyköistuva yläosa; helma on kuitenkin liian lyhyt (polven alle) ja leveä (puolikello) tulevaan juhlamekkoon. Ohjeessa olkaimet ovat niskan taakse solmittavat, mutta itse tein tuosta muunneltavan: napeilla kiinni takakappaleen yläreunaan perusolkaimiksi tai niskan taakse rusetille.

Kangas on muuten vanha sinipohjainen ja tähtikuviollinen pöytäliina ;-) En uskaltanut parempaa kangasta tähän kokeiluun uhrata, mutta tuosta tuli silti ihan pidettävä hulmuhelmainen tanssimekko.

Toisena ompelin mustasta trikoosta lyhyet shortsit. Nuo sujahtaa sujuvasti aiemmin ompelemieni tunikoiden alle, jolloin niitä voi pitää myös hellemekkoina; ilman näitä on lievä pelko siitä, että lasten kanssa pyllistellessä tulee vilauteltua liikaa ;-)Kaavana sovelsin Ottobren (5/2010) Claraa: lyhensin vain lahjetta niin, että sisäpituus on 20 cm. Noista tuli just sopivat ja onnistuneet, joten tuollaisia voisi tehdä lisää. Tuollaiset sopisi myös yökärihousuiksi ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti