15.11.2014

Liitutaulutunika

Tällä viikolla on käsityöt jääneet vähiin, kun on ollut töissä sen verran kiirettä ja pitkiä iltoja. Onneksi vain tämän viikon. Tai olenhan minä neulonut pipon, mutta se ei ole vielä valmis; ajattelin kokeilla huovuttaa sitä vähän. Katsotaan, mitä siitä tulee. Perjantai-iltana en enää malttanut pysyä pois ompelukoneelta, joten kaivelin kangaslaatikkoa.

Tilasin jo pari kuukautta sitten Verson puodistä tätä vihreää Liitutaulu-trikoota. Kun paketti tuli, niin kuosi ei näyttänytkään niin kivalle. Kangas jäi siis odottamaan inspiraatiota. No, nyt ajattelin tehdä siitä perustunikan sillä ajatuksella, että kelpaahan tuo ainakin kotipaidaksi. No, kuinkas kävikään ...


Valmiissa vaatteessa kuosi näyttääkin ihan hyvälle. Ei ole ensimmäinen kerta, kun näin käy. Tai aiemmin kuosi on jäänyt kauppaan kunnes olen sitten nähnyt jonkun muun tekemän valmiin vaatteen samasta kuosista ja todennut, että tuohan olisi ollutkin ihan kiva. Ja sitten harmittaa ;-)

Kankaasta kuoriutui piippukauluksinen Onion 2035 -tunika 3/4-hihoilla. Taskuja en tähän versioon laittanut. Tuo piippukaulus on muuten kätevä siinäkin mielessä, että jos ei ole kuosiin sopivaa resoria, niin tässä sitä ei edes tarvita ...

6 kommenttia:

 1. Tykkään erityisesti tuosta piippukauluksesta. Miten se muuten kannattaa tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkään vähän umpinaisemmista kaula-aukoista eteenkin näin viileämmillä keleillä. Itse teen tuon piippukauluksen noin 30 cm korkeana (eli kankaan korkeus 60 cm). Leikkaan edestä kaula-aukon vähän pienempänä, alareunasta noin 5 cm matalampana tässä Onion 2035-kaavassa. Tällöin kaula-aukon ympärysmitta on noin 70 cm. Kauluksen leikkaan noin 5 cm lyhempänä eli kauluspalan koko on 65 cm * 60 cm (leveys * korkeus). Sitten ompelen kauluksen putkeksi, käännän kaksinkerroin ja ompelen kerralla molemmat reunat kaula-aukolle oikeat puolet vastakkain. Jos kuvion suunnalla on väliä, niin kannattaa katsoa kuvio ulkoreunaan oikein päin ;-)

   Poista
 2. Upea luomus taas sinulta Leena :) terkuin Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Mä en voi vastustaa tunikoita ;-)

   Poista