18.11.2014

Pussukoita pukille

Olen jo pitkään haaveillut ompelevani erilaisia pussukoita, mutta aina on tullut mieleen tehdä jotain muuta. No, nyt ottauduin asialle ihan vastiten. Kaivelin netin uumenista hyviä vinkkejä mitoista, mittasuhteista ja ompelujärjestyksestä.


Ensimmäisenä kokeilin hieman soveltaen Make It Modern -blogin ohjetta. Soveltaen siksi, että ompelin vetoketjun päälikankaan ja vuorin väliin, jotta vetoketjun reuna olisi sisäpuoleltakin siistimpi. Kankaana tässä on kirpparilta mukaan tarttunut Hemtexin paneeliverho. Muuten ihan kiva lopputulos, mutta tuolla ohjeella saumat jää näkyviin sisäpuolelle. Täytyi siis löytää toinen ohje.


Lopulta löysin Truly Myrtlen ohjeen, jossa saumat jää piiloon ja nurjapuoli on yhtä siisti kuin päältäkin. Tästä tuli niin siisti, että tämä taitaa lähteä kummitytölle pukinkonttiin hiusharjan, sievien pinnien ja muiden hiusjuttujen kanssa. Päälikangas on itse asiassa samaisen kummitytön vanhasta lastenhuoneen verhosta ja vuori farkkua. Näitä pitää tehdä lisää erikokoisia ja -muotoisia.

4 kommenttia:

 1. Nää on kivoja! Itsellä ollut samat ajatuksissa kans pitkään! Täytyypäs kokeilla tuota viimeistä ohjetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on myös monikäyttöisiä; mietin jo, mitä kaikkea ompelu- ja käsityötarviketta näissä voisi säilyttää sekä kuljettaa.

   Poista
 2. Todella upeita pussukoita ja niitä tarvitaan aina-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä ei varmaan koskaan ole liikaa ;-)

   Poista