23.11.2014

Värikoodi ja Minions

Meidän juniorin alakoululla vietetään ensi viikolla väriviikkoa. Tämä tarkoittaa sitä, että joka viikonpäivälle on oma värikoodi, jonka mukaan pukeutua. Luokista otetaan päivittäin valokuvia, kuinka hyvin päivän väri on esillä ja viikon lopuksi parhaat luokat palkitaan. Värikoodit menee seuraavasti:

  • maanantai: punainen/pinkki
  • tiistai: sininen
  • keskiviikko: keltainen
  • torstai: vihreä
  • perjantai: oranssi


Punaista, sinistä ja vihreää vaatetta meiltä löytyy juniorille joka lähtöön: huppareita (kuvassa valikoima henkkamaukan huppareita), t-paitoja ja housuja; joten niinä päivinä voi helposti pukeutua päivän väriin vaikka päästä varpaisiin. Sen sijaan keltainen ja oranssi ovat haastavampia. Kumpaakaan väriä ei löydy juniorin vaatekaapista suurempina pintoina. 

No, mitä tekee tämä äiti? Ompelee tietenkin lapselleen uusia vaatteita ;-) Haastetta hommaan tuo se, että ommeltavista vaatteista pitää saada myös sellaisia, että ne kelpaa muulloinkin päälle.Tartuin ensin keltaiseen värihaasteeseen, koska se tulee viikolla ensin. Toisaalta keltaiseen löytyi vastaus helposti kangaslaatikosta: sain juuri viikolla Minions-kangasta Lasten Taikamaasta. Alkuperäinen idea oli tehdä kankaasta paita vain pikkumiehelle, mutta kangaspala riitti juuri ja juuri samistelupaitoihin molemmille. Tarjosin juniorin paitaan ensin keltaisia hihoja, mutta toiveesta hihan väri vaihtui siniseen. Koska kangaslaatikossa ei ollut sopivaa sinistä trikoota, niin laitoin hihoihin joustofroteeta. Saapas nähdä, miten paita käyttäytyy pesussa ;-)

Pikkumiehen paita on kokoa 98 cm ja kaavana Ottobren Reindeer Herder (6/2014). Juniorin paita on kokoa 158 cm ja kaavana Ottobren Mickey (6/2010).

Oranssiin värihaasteeseen tarjosin ratkaisuksi oranssipohjaista pingviinikangasta, josta tein aiemmin bodyja ja kalsareita pikkumiehelle, mutta juniori oli itse sitä mieltä, että paita jäisi kyllä myöhemmin pitämättä. Tovin ideaa yhdessä kehiteltyämme päädyimme oranssiin collegehuppariin, jossa olisi joku kuvio edessä. Pistipä poika haasteen ;-) No, se tietää kangaskauppareissua alkuviikosta ja ompelua arki-iltoina; ennen perjantaita ... Saapas nähdä, miten äitin käy ;-D

2 kommenttia: