21.11.2014

Suolatuikku

Pitihän tätä nyt sitten kokeilla itsekin; nähdä miten suola tekee taikojaan.


Laitoin lasin pohjalle ruokalusikallisen karkeaa merisuolaa ja vettä niin paljon, että suola kastui. Sitten vain odotellaan muutama päivä, että vesi haihtuu. Lopputuloksena on kaunis suolalla koristeltu tuikkulasi, kun suola "kiipeää" veden haihtuessa lasin reunoille. Helppoa kuin mikä ja lopputulos on kaunis. Lasin pohjalle jää sopiva kerros suolaa tuikun alustaksi.

Näitä pitää ehdottomasti tehdä muutama lisää. Kelpaisi vaikka joululahjaksi ...

10 kommenttia:

 1. Testasin juurikin samaisen kemiallisen testin vähän isompaan lasi-astiaan, mutta ei oikein onnistunut. Suola nousi kyllä, mutta ei ihan niin paljoa kuin olisin tahtonut joten pesin koko astian ja ajattelin testata johonkin vähän pienempään. :)
  Hienosti olet onnistunut omassa testissäsi.
  Vierailen täällä vielä uudemmankin kerran ja paljon kaikkea kivaa näyttää löytyvän joten aikani tulee varmasti kulumaan tätä blgia kahlatessa läpi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuollaiseen leveäpohjaiseen "juomalasiin" tuo onnistui ihan hyvin. En tiedä vaatisiko tuo enemmän suolaa ja vettä isompaan astiaan.

   Tervetuloa toki uudelleen ;-)

   Poista
 2. Olen myös katsellut noita suolajuttuja, mutta en ole itse vielä kokeillut. Olisi kiva tosiaan saada se isoon astiaan, mutta en tiedä onnistuisiko se. Hyvää viikonloppua Leena toivoo Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, minäkin aloitin näin pienesti, mutta meinaan itsekin testata isompaa astiaa. Onnistuminen riippu kait suolan ja veden määrästä. Joku oli tehnyt jo parin litran lasipurkkiin. Näytti kivalle ;-) Hyvää viikonloppua sinullekin, Liisa!

   Poista
 3. Poltitko kynttilää, jotta sait suolan nousemaan? Vai nousiko se ilman apuvoimia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En polttanut kynttilää, ihan vain unohdin sellaisenaan takan päälle neljäksi päiväksi ;-) Seuraavat on jo tulollaan ...

   Poista
 4. Näyttää tosi upealta, pitää miunkin tuota kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mikä parasta: helppoja tehdä ;-)

   Poista
 5. Käykö tuohon ihan tavallinen juomalasi? :) ja voi polttaa kynttilää sitten ihan normaalisti tuossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihan tavallinen lasi käy ja itse olen polttanut noissa tuikkuja.

   Poista