27.11.2014

Värikoodina oranssi

Juniorin koulussa on tällä viikolla väriviikko ja jokaiselle päivälle on pukeutumiseen oma väri. Punaisia, sinisiä ja vihreitä vaatteita on kaapit täynnä, joten maanantai, tiistai ja torstai oli helppo hoitaa. Keskiviikkona pukukoodina oli keltainen, joten ompelin juniorille Minions-paidan. Huomenna, perjantaina pukukoodina on oranssi, joten taas tuli äidille ompeluhommia.


Jyväskylän kangaskaupasta löytyi tarpeeseen aivan IHANAA talvitrikoota, joka on paksumpaa kuin perustrikoo, mutta ohuempaa ja joustavanpaa kuin college. Lisäksi tuossa on harjattu nurjapuoli. Siis aivan ihanaa kangasta! Tätä pitää käydä ostamassa muissakin sateenkaaren väreissä ;-)

Juniorin toiveena oli huppari, jossa olisi tuollainen edestä päällekäin menevä huppu. Aikani kaavalehtiä selattuani päädyin Ottobren True Friends (4/2014) -kaavaan. Tuo on periaatteessa tyttöjen kaava, mutta meidän juniori on niin hoikka, että perinteiset poikien paidat on aivan liian leveitä. Mallissa helma oli aika hyhyt, joten lisäsin helmaan kymmenen senttiä lisää. Koko on muuten 158 cm eli vähän on vielä kasvunvaraakin. Lisäksi tein huppariin koristetikkauksia mustalla.

Loppusilauksen huppariin antaa silityskuviot, jotka tilasin PikkuPiltiltä, kun lähiseudun kaupoista ei silitysarkkejä löytynyt mustana. PikkuPiltin Jonnan ystävällisellä avustuksella silityskuvat ennätti ajoissa paitaan - Kiitos Jonna! Selässä on valmiiksi leikattu RockStar -kuvio ja eteen leikkasin itse arkista samanlaisen, mutta isomman tähden kuin tuossa selän tekstissä.

Tästä taisi tulla juniorin uusi lempihuppari, on nimittäin istunut koko illan nyt tuo huppari päällä ;-) Onnistui tuo kyllä omasta mielestäkin tosi hyvin. Samaa mieltä oli myös perheen nirso teini, joka alkoi kaipaamaan lisää huppareita ja collegehousuja; ei siis lopu ompelut ihan heti.

Sorry, että kuvat on ihan pimeitä, mutta näin illalla oli vaikea saada parempia kuvia; ja huomenna paita lähtee jo pitoon, joten päivänvalolla ei kuvia enää ennätä ottamaan ...

2 kommenttia:

  1. Ompa hauska viikko koulussa ja tuo huppari on todella upea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tällaiselle ompelioosin vallassa olevalle äidille tuollainen teemavikko on oikein unelma; lisää hyviä syitä ommella ;-)

      Poista