6.11.2014

Paitatehdas

Meillä on viime päivät ollut paitatehdas. Innostuin ompelemaan meidän pikkumiehelle uusia paitoja, jotta päällepantavaa riittäisi roimasta pituuskasvusta huolimatta. Pikkumies on jo 87,5 cm pitkä, vaikka ikää on vasta 18 kk. Isot veljet ovat olleet melko tasan 90 cm kaksi vuotiaana, joten tällä menolla pikkumies kasvaa pisimmäksi.

Osallistuin viime viikolla Mallikelpoinen-blogin viikkohaasteeseen Bätmän-paidalla.Tuosta kankaasta jäi vielä Loisto-osuus käyttämättä, joten aloitin siitä.


Paidoista tuli niin kivat, että leikkasin niitä lisää. Pikkumiehen paitoja leikatessa tuli mieleen, että samallahan tuota tekisi paitoja myös suvun muille pikkumiehille joululahjaksi. Siitä se ajatus sitten lähti ;-)


Tällaisen musta-puna-valkoisen tietyöpaidan ompeleminen on ollut mielessä jo kesästä lähtien, kun näin tätä kangasta ensi kerran jossain verkkokaupassa. En enää muista mistä tätä lopulta tilasin, mutta tuota oli kyllä tarjolla useammassakin kaupassa. Pikkumiehen paitaan (koko 104 cm) ompelin raidalliset hihat Kärkkäiseltä ostetusta Lillestoffin trikoosta. Neljävuotiaan serkkupojan paitaan (116 cm) laitoin puolestaan Jyväskylän kangaskaupan kotimaista punaista trikoota. Resorit on myös JKK:sta.


Serkkupojan kuusivuotias isoveli on höpönä vihaisiin lintuihin, joten hänelle tuli paita JKK:sta kesällä ostetusta Angry Birds -trikoosta. Isomman serkun paitaan (koko 128 cm) tuli moniväriset raidalliset hihat Lillestoffin raidallisesta trikoosta. Pikkumiehen paitaan puolestaan tuli puna-valkoraidalliset hihat.


Meillä on myös toinen nelivuotias serkkupoika, joka itse asiassa vietti eilen synttäreitään. Hänen lempivärejään ovat sininen, vihreä ja oranssi. Mikä siis sopisi paremmin hänen paitaan kuin tämä Naperonuttujen kalat-kuosi. Ostin tämän jo kesällä Kärkkäiseltä. Ompelin pikkumiehen paitaan musta-valkoraidalliset hihat, mutta serkkupojan paitaan (koko 116 cm) halusin jotain piristystä, joten hain JKK:sta sini-valkoraidallista trikoota.


Päivänsankarille syntyi myös toinen paita traktorikuosista. Serkuksille tuli nyt ihan samanlaiset samistelupaidat, kun ompelin pikkumiehelle samanlaisen paidan. Lillestoffin tummanvihreä-valkoraidalliseen trikooseen löytyi täsmälleen samanvärinen resori JJK:sta.


JJK:sta tarttui mukaan myös tätä Lillestoffin Woodland-trikoota, joten siitä syntyi kaksi paitaa pikkumiehelle; toiseen yksiväriset ja toiseen raidalliset hihat.


Paitatehtaan laaduntarkkailija herpaantui hetkeksi ja heti liukuhihnalta putkahti vaaleanpunainen pöllötunika päivänsankarin 8-vuotiaalle isosiskolle. Hihoihin laitoin Lillestoffin ruskea-valkoraidallista trikoota.

Kaavana kaikissa paidoissa on Ottobren Liittle lamp (4/2012). Tunikan kaava taisi olla Pumpkin Pie (6/2014); tosin ilman poikkisaumoja.

Ompelupöydällä odottaa vielä dinosaurus-digiprintti ja pari hupparia ompelemista. Sitten voisi ommella pikkumiehelle pari sopivaa joustofroteepaitaa, kun paksumpia lämpimiä paitoja taitaa olla liian vähän - tai sitten pyykkimuija on meillä liian hidas pyykkäämään ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti