1.12.2014

Joulukalenteri 1: Ruokailuvälinepussi

Joulukalenterin ensimmäisestä luukusta paljastuu tänään partiolaisen perusvaruste eli ruokailuvälinepussi. Ruokailuvälinepussi on aivan ehdoton varuste erilaisilla retkillä ja leireillä. Pussissa ruokailuvälineet on helppo ottaa ruokailuun mukana, niitä voi säilyttää ruokailupaikan naulakossa ja mikä tärkeintä, ruokailuvälineet pysyy tallessa ja puhtaana paremmin kuin repun tai teltan pohjalla :-)

Vedän 10-12 -vuotiaiden partiolaisten eli seikkailijoiden ryhmää ja tämän syksyn ohjelmassa on ollut mm. Käsityöläinen-taitomerkin suorittaminen. Taitomerkkiin kuuluu erilaisia käsitöitä mm. ompelua, huovuttamista, kierrätysaskartelua, nahka- ja olkitöitä, luonnonmateriaalien hyödyntämistä sekä kankaanpainantaa. Näistä sai valita kolme mieleisintä. Ensimmäisenä valittiin ompeleminen; myös pojat olivat innoissaan ompelusta. Lopputuloksena syntyi persoonallisia tyynyliinoja ja ruokailuvälinepusseja kierrätyskankaista. 


Tässä on oma mallisuoritukseni ruokailuvälinepussista, joka on tehty miehen vanhojen farkkujen lahkeista. Toiselle puolelle ompelin myös takataskun koristeeksi. Pussin suulla on ontelokuteesta tehty kaksipuoleinen kiristysnyöri, jonka pujotin tällä kertaa pienistä purjerenkaista. Lisäksi pussissa pitää tietenkin olla nimi, jotta se erottuu kymmenien, satojen tai jopa tuhansien muiden pussien joukosta. Tällä kertaa kirjailin oman nimeni pussiin ompelukoneella ja tiheällä siksak-ompeleella.

Tällainen pussi on omiaan myös erilaisten käsitöiden ja askartelutarvikkeiden säilytyksessä sekä kuljetuksessa. On siis mahdollista, että tämä päätyy vaihtoehtoisesti myös neule- tai virkkaustyön kuljetuspussiksi ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti