7.12.2014

Joulukalenteri 7: Merinovillahuivi ja -pipo

Joulukalenterin seitsemännestä luukusta paljastuu merinovillainen huivi ja hiippapipo. Olen alkusyksystä lähtien suunnitellut ompelevani jotain merinovillasta, mutta jotenkin olen vierastanut tuota materiaalia. Nyt päätin viimein voittaa materiaalikammoni ja hurauttaa jotain tarpeellista.

Olen koko viikon palellut töissä, kun ilmastointi jäähdyttää työtiloja vähän turhankin tehokkaasti säätöyrityksistä huolimatta. Olen kaivellut kaapeista mitä erinäisimpiä virityksiä lämmikkeeksi, joten rohkaistuin viimein myös ompelemaan kaapissa marinoituneesta merinovillasta lisää lämmikettä.


Aluksi ajattelin ommella vain kolmiohuivin, kun pääsin hypistelemään Silmukassa-blogin Essin tekemään huivia. Essin mallin mukaan ompelin huivin reunaan Jyväskylän kangaskaupasta ostamani pompulanauhan. Tuo nauha oli itse asiassa helpompi ommella, kun ei yrittänytkään saada sitä ihan reunaan vaan noin puolen sentin päähän reunasta. 
Kangasta jäi vielä niin paljon jäljelle, että surautin samalla vauhdilla myös itselle uuden hiippapipon. Tähän mahtuu nyt hyvin myös mitä erinäisemmät hiuslaitteet; mikä on aiemmilla pipoilla ollut lievä haaste. Pipon sisäpuolella on pyöreälakinen fleece vuori, joten pipo pysyy hyvin päässä ja pitää vähän paremmin tuultakin. Meinasin lisätä pipoon vielä tupsun, mutta itse asiassa pipo on päässä parempi ilman tupsua ;-)

2 kommenttia:

  1. Leenan joulukalenterissa riittää yllätyksiä. Kiva pipo ja huivi :) terkuin Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa! Täytyy tehdä välillä jotain itsellekin uutta. Nyt harmittaa, kun merinovillaa ei meinaa löytyä värikkäämpänä; lähinnä musta-valkoisia tarjolla.

      Poista