17.12.2014

Joulukalenteri 17: Joulumekko

Joulu lähestyy uhkaavasti, vuorossa on jo 17. luukku, joten pitihän sitä minunkin jo ommella uusi joulumekko.

Samalla testailin uutta peitetikkikonettani, jonka kanssa aletaan jo pikkuhiljaa olemaan sinut; toisin kuin kantinkääntäjän kanssa ;-( Katselin aiemmin kaiholla, kun muut olivat onnistuneet ostamaan tätä Verson puodin punaista Jemma-kangasta, mutta aina kun itse sitä etsin, niin se oli loppu. Viimein onnistuin pari viikkoa sitten menemään oikeaan aikaan verkkokauppaan.

Joulumekkohan siitä syntyi. Olin ostavinani kangasta riittävästi pitkähihaiseen tunikaan, mutta en muistanut tarkistaa kankaan leveyttä. Näin ollen jouduin tekemään hihat eri kankaasta, mutta tuo puna-valkoraidallinen trikoo sopii tuohon pariksi oikein hyvin. 

Taskupussit tein kaksinkertaisena ilman taskunsuun kanttausta. Huolittelin vain reunan peitetikkikoneella. Hihansuut ja helman hurautin myös peitetikkikoneella. Kyllä tässä mekossa kehtaa joulupukkia odotella; vielä on vain tontuilla monta lahjaa tekemättä ...

Tuossa peitetikkikoneessa muuten askarruttaa vielä se, että miten ihmeessä te muut oikein päättelette nuo ompeleet, esim. helmassa? Minusta tuo ommel purkaantuu todella helposti, joten pitäisi keksiä pätevä päättelytapa. Nyt olen solminut langanpäät, mutta se on melko aikaavievää.

6 kommenttia:

 1. Kaunis joulumekko ja ihana tuo kangas tosiaankin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykästyin tuohon kuosiin niin, että tein jo aiemmin sateenkaarijemmasta tunikan.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Oikea joulunpunainen, mutta ei kuitenkaan kuosina jouluinen, jotta voi pitää muulloinkin ;-)

   Poista