10.12.2014

Joulukalenteri 10: Ikkunamaalaus

Meillä on ollut kadunpuoleisen terassin ovessa sellainen antistaattinen kuviokalvo näkösuojana. Nyt ko. kalvo kuitenkin lakkasi pysymästä ikkunassa, joten piti kehittää jotain muuta - ei oikein innostanut ostaa uutta kalvoa, jos sekin kestää taas vain pari vuotta.


No, näin jouluan alla tuli mieleen maalata ikkunaan jouiluinen maisema piimällä. Tuon voi sitten joulun jälkeen pestä pois ja maalata uuden kuvion. Tämä tuotos on ihan tajunnan virtaa: aloitin taustalla olevista kuusista ja sitten tuli nuotio, alakulman tonttu ja hänelle seuraksi pupuja. Ylös vielä tähtiä ja kuu, niin näkösuoja oli valmis.

Tällaista teosta on muuten lievästi sanottuna vaikea kuvata: teos ei näy päivän valolla ja pimeällä saa sitten salamavalon mukaan. No, taitaa tuosta silti kaikki oleellinen näkyä. Mielessä on jo uusi kuvio uudelle vuodelle ...

6 kommenttia:

 1. Upea ikkuna, ja siis pelkällä piimällä.Mielenkiintoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihan tavallista piimää noin 0,5 dl ja vesivärisivellin. Kuivuu nopeasti ja voi maalata ihan mitä kuvioita tahansa. Ajattelin joulun jälkeen pestä joulumaiseman pois ja maalata jotain muuta ;-)

   Poista
 2. Upea tuli. Olisi itsekin kiva kokeilla, mutta tuo piirustustaito on hiukan heikonlainen :) ja sitä taitoahan tuossa tarvitaan. Terkuin Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan tuohon katsoa mallia ja tarvittaessa vaikka teipata mallikuvan lasin toiselle puolelle ja maalata mallin mukaan. Ja mikä parasta: ei haittaa vaikka menisi pieleen, pyyhkii vain kuvion pois ja tekee uudelleen. "Maalikin" on edullista ja riittoisaa.

   Poista
 3. Todella kaunis ja kiva idea.

  VastaaPoista