25.12.2014

DIY-geeni

Meidän suvussa taitaa ihan oikeasti olla joku DIY-geeni ;-) Olen tähän saakka vitsaillut asiasta, mutta perheen pikkumies osoitti asian todeksi - tai siiten vain pikkumies on viettänyt liikaa äitinsä seurassa, kuten minä aikanaan isäni seurassa. Saanko esitellä: meidän pikkumiehen (ikä 1 v 8 kk) ensimmäinen tuunaus.


Pikkumies kehitti tällaisen led-tuikkulyhdyn. Tarvikkeina pieni lastenruokapurkki, ison tuikkukynttilän tyhjä foliokuppi ja led-tuikku. 

Virittelin noita led-tuikkuja muualle ja pikkumies halusi myös yhden. Kohta hänellä oli tuikku tuollaisessa foliokipossa ja siinä päällä likainen tyhjä ruokapurkki. Ainut asia, mitä tuolle tein, oli tuon lastenruokapurkin pesu ja etiketin irroitus sekä foliokipon putsaus vanhasta steariinista. Pikkumiehelle olisi kelvannut purkki likaisena ja etiketillä ;-)

Meillä on nyt kohta pari viikkoa palaneet nuo tuikkulyhdyt vitriinikaapissa, johon pikkumies itse ne virittää joka päivä palamaan ...

4 kommenttia:

 1. Hieno idea pikkumieheltä. Tullee varmasti äitiinsä ;) terkuin Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ollut liikaa äitinsä seurassa ja seura tehnyt kaltaisekseen ;-) Näppärä idea!

   Poista
 2. Kiva idea. Hyvä, että diy periytyy perheen pienemmille! Niistä taidoista ei ole koskaan haittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, nykyisinkin pärjää pitkälle, jos ei ole ihan peukalot keskellä kämmentä, vaan osaa tehdä itsekin. Lähinnä se ajattelutapa, että miettisi: voiko asian tehdä itse sen sijaan, että marssii ensimmäisenä kaupoaan ostamaan uuden. Tuon perinnön olen itse saanut vanhemmilta ja sitä haluan opettaa myös omalle jälkikasvulle.

   Poista