12.12.2014

Joulukalenteri 12: Hernepussit ja ennakkotietoa arvonnasta

Meidän pikkumiehellä on läjäpäin leluja; kaikenlaista kaupan muovileluja, legoja, palloja ja muuta; kaikki isoveljiltä jääneet ja serkuilta tulleet. Olen siis ankarasti miettinyt, mitä pikkumiehelle sitten laittaisi pukinkonttiin, kun kaupanlelut on pois laskuista. Tein jo aiemmin lastenruokapurkkien kansista muistipelin ja nyt ompelin hernepusseja.


Pussien sisällä on ihan oikeita kuivattuja herneitä, joille ompelin ensin vanhasta lastenhuoneen verhosta yksiväriset sisuspussit. Ompelin sisuspussit kiinni saumurilla. Herneitä kussakin pussissa on noin 1,5 dl. Pussin koko on noin 15 cm kanttiinsa. Päälle ompelin kirjavista paksuista puuvillakankaista vetoketjulliset päälliset.

Kankaat ovat marinoituneet kangaslaatikossa jo noin 16 vuotta, sillä olen molemmista ommellut aikoinaan esikoiselle kesähousuja :-) Päällisiin kirjailin vielä numeroita, niin pusseja voi käyttää monenlaisissa leikeissä. Pusseja on yhteensä kymmenen.

Harkinnassa on vielä pitäisikö pusseille ommella vielä jonkunlainen säilytyspussi ...

Arvontaa luvassa ;-D

Unohdin tyystin blogini marraskuisen 2-vuotis syntymäpäivän (21.11.). Tuosta sisuuntuneena lupasin taannoisessa merkkipaalupohdinnassani, että kun seuraava merkkipaalu saavutetaan, niin laitan pystyyn arvonnan.

Nyt on jo 149992 katselukertaa, 456 kommenttia ja 35 luukijaa, joten 150000 katselukerran merkkipaalu lähestyy huimaa vauhtia. Luvassa on siis pian arvonta - viikonloppuna! Jos myös 500 kommentin määrä ylittyy tai 50 lukijan määrä, niin laitan arvontaan useamman palkinnon. Mitä useampi merkkipaalu saavutetaan arvontaan mennessä, tai sen aikana, niin sitä useampi palkinto on luvassa ...

7 kommenttia:

 1. hernepussit onkin tosi mukavia.

  VastaaPoista
 2. Juu, meidän pikkumies on nyt oppinut heittämään, joten ajattelin että nämä toimisi myös paremmin heittopusseina kuin kovemmat pallot ;-)

  VastaaPoista
 3. Aivan loistava idea niin kuin kaikki muutkin Sinulla Leena-kaima :)
  t: LeenaP

  VastaaPoista
 4. Hieno idea pukinkonttiin! Terkuin Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva myös välillä ommella muutakin kuin vaatteita ;-)

   Poista