21.12.2014

Joulukalenteri 21: Lahjaompeluja

Joulukalenterin 21. luukusta paljastuu lahjaompeluita pikkuriikkiselle pojanvesselille; kerrankin ei omalle.


Kaverit saivat pari viikkoa sitten pikkuriikkisen pojanvesselin, joten pitihän hänelle ommella rotina-/joululahjaksi pikkuriikkisiä vaatteita. Tai no, ei nämä ihan pikkuriikkisiä ole, kun koko on 68 cm.

Tämä collegepuku on ommeltu Lillestoffin Woodland-trikoosta, Kestovaippakaupan ruskea-valkoraitaisesta trikoosta ja Eurokankaan ruskeasta joustocollegesta. Paidan malli on Papana (OB 4/2010) ja housun kaava soveltaen Giant Triangle (OB 6/2013). Joustocollegea oli enää vain kapeat suirot jäljellä, joten siirsin sivusauman tuohon etukappaleen puolelle. Näin kangas riitti just eikä melkein ;-) Lisäksi laitoin vyötärölle leveän resorin kuminauhakujan sijaan.


Olisiko tuo collegepuku rotinalahja ja tämä toinen sitten joululahja ;-) Minulla oli pala Royal-tuotteelta tilattua piparkakkutrikoota odottamassa paidan ompelua pikkumiehelle. Siitä tuli sopivasti potkupuku (OB 3/2005) vielä pienemmälle pojalle. Ja tuli siitä paita omallekin pikkumiehelle (Little lamp 98 cm; OB 4/2102); tosin tähän piti sitten jo lisätä hihoihin yksiväristä ruskeaa trikoota.


Vielä meinaa olla vähän säätöä tuo peitetikkikoneen kanssa. Varsinkin paksummat kohdat, kuten useampi sauma päällekäin tuottaa turhan tiheää tikkiä. On kuitenkin ihan kelvollisia pidettäviä kaikki ja kehtaa jopa lahjaksi antaa. Pitäisi vaan ostaa lisää lankoja, että saisi saumuriin ja peitetikkikoneeseen samanväriset langat.

Niin ja saumurin terä pitäisi uusia/terottaa, sillä onnistuin ajamaan nuppineulaan ja leikkuri oikuttelee erityisesti saumakohdissa sekä muissa paksummissa paikoissa. No, harjoittelu tekee mestarin :-)

2 kommenttia: