10.8.2014

Apinamies

Meidän pikkumiehestä (1v 4kk) on tullut ihan mahdoton kiipeilijä ja veikeä marakatti: joka paikassa pitää olla mukana ja kaikkea pitäisi saada tehdä sekä joka paikkaan kiivetä. Ei siis liene ihme, että tuli mieleen ommella pikkumiehelle apinapuku ;-)No joo, oli taustalla sekin ajatus, etta huomenna koittaa paluu arkeen: äiti töihin, isommat muksut kouluun ja pikkumies hoitoon. Voi siis olla, että jatkossa ompeluhimoa ennättää toteuttaman viime viikkoja harvemmin, joten pitihän pikkumiehellekin saada jotain uutta syksyä varten.

Paidan etumus on Kangastukusta ostettua apinakuosia, hihat Kärkkäiseltä ostettua raitatrikoota ja resorit Eurokankaasta. Mallina paidassa on Ottobren Papana (4/2010). Tein hihansuut resorista tuplaleveänä, joten kasvunvaraakin on. Nimikointi- ja kokolapun ompelin vaihteeksi paidan helman taitteelle, jottei kutise niskassa.

Pääntielle meinasin alunperin ommella rullakanttauksen, mutta trikoo jota siihen mallasin ei venynyt riittävästi. Päädyin siis laittamaan perinteisen resorin.


Housut tein ihan omana sovelluksena: perusmalli Me&I-housuista; suklaanruskea trikoo Eurokankaasta. Vyötärölle ompelin nyörillisen vyötärökuminauhan, jota ostin taannoin Kestovaippakaupasta. Lahkeisiin tuli kasvunvaraksi tuplaleveät resorit.

Sivutaskut ompelin siten, että leikkasin etukappaleisiin puolipyöreät taskunsuut. Huolittelin taskunsuut resorilla. Taskupussin tein yksinkertaisena, joten tikkasin sen nurjalta suoraan etukappaleeseen kiinni. Tuollaisella taaperolla taskut eivät ole vielä niin kovassa käytössä, että tällainenkin versio kestää. Pääasia, että saa kädet taskuun :-)

Nyt sitten pakkaamaan taaperon tarhakamppeet ja mallaamaan itselle jotain päällepantavaa aamuksi ;-) Niin se vain loppui seitsemän viikon kesälomakin. No, syyslomaa odotellessa...

Jälkikirjoitus: Meinasi ihan unohtua: apinamies sai settiin sopivan uuden samettilippalakinkin. Ohje sama kuin edellisessä farkkulippiksessä ja päälykangas isoveljen vanhoista, puhkikuluneista samettihousuista ;-)2 kommenttia:

  1. Onpa tullut naapurissakin huomattua tuo pojan kiipeilyinto. Taannoin huomattiin nimittäin, että pikkumies istuu kukkapenkissä. Siis siinä puureunuksisessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, vielä kun on niin sukkela, että ennättää joka paikkaan :-)

      Poista