26.8.2014

Housuja

Kaikessa kiireessä meinaa ompelusten "dokumentointi" unohtua kokonaan, kun menee ompelukset heti käyttöön. Samalla jää kuvatkin ottamatta. Nyt kuitenkin nappasin nopeasti aamulla lähtiessä pikkumiehen uusista housuista puhelimella kuvat, kun edelliset meni jo pesuun ilman kuvia ;-)


Kuvat ei siis ole kovin onnistuneita, mutta perusidea noista kyllä välittyy. Tilasin Metsolalta pystyraitaista trikoota vihreänä ja mustana. Tässä siis vihreästä tehdyt housut: kaava Me&I-housuista, joihin on lisätty resorilla kantatut sivutaskut. Ompelin taskun yksinkertaisena, ts. kiinnitin taskun takakankaan suoraan koristetikkauksella etukappaleeseen. Koristetikkaukset tein mustalla, joten tuli muuten yksivärisiin housuihin vähän enemmän ilmettä. Sävysävyyn sopiva resori on myös Metsolalta. Lahkeensuissa on tuplaleveät resorit, niin sopii housut vielä keväälläkin ;-)

Ompelin viime perjantaina jo tuosta mustasta pystyraitaisesta trikoosta pikkumiehelle housut, mutta ne tosiaan meni jo pyykkiin ... Niihin ompelin puolipyöreät  päällytaskut, jotka kanttasin ympäriinsä mustalla resorilla. Myös vyötärölle ja lahkeensuihin laitoin mustat resorit. Kaava noissakin oli sama Me&I-housuista piirretty.

Pikkumiehen housutehtailun tuloksena myös perheen juniori tilasi uudet housut; pitää saada myös tuollaiset vihreät housut isoilla taskuilla. Täytyykin etsiä sopivaa kaavaa, kun tuosta kankaasta jäi vielä sen verran, että siitä kyllä yhdet 150 cm housut ompelee.

2 kommenttia:

  1. Onpa ihanan värisetkin. Olet sinä kyllä taitava.

    VastaaPoista
  2. Kiitos ;-) Minulla on lasten onneksi menossa nyt lievästi värikkäämpi kausi (aiemman musta-ruskea-harmaa tilalla).

    VastaaPoista