15.8.2014

Lämmintä ylle

Kiireinen arki palasi taas ja meinaa ompelukset jäädä vähälle - harmittaa! Tästä suivaantuneena ajattelin jo varustaa perheen pikkumiestä viileämpien kelien varalle ja ompelin hänelle fleece-haalarin ja pipon ;-)


Fleece-kankaat on Eurokankaan outletin palalaarista ja resori Kestovaippakaupasta. Kaavana käytin haalarissa itse asiassa Ottobren (3/2005) potkupuvun kaavaa. Valinta ihan sillä, että meidän pikkumies on niin hoikka, etten halunnut hänelle mitään säkkiä muhkuroille ulkohaalarin väliin. Kaavassa oli itse asiassa suurin koko vain 86 cm, joten lisäsin vyötärölle, lahkeensuihin ja hihoihin 4 cm lisää.

Lisäsin haalariin vielä sivusaumaan päälletikatut puoliyöreät taskut, joiden suun huolittelin resorilla. Vetoketjun kanssa meinasi tulla ongelma, kun varastossa ei ollutkaan riittävän pitkää vetoketjua. Ei kuitenkaan hätiä mitiä: otin vetoketjun juuri ostettujen uusien tyynyjen suojapussista ;-) Vetoketju on metrivetoketju, mutta se oli alapäästä hyvin ommeltu kiinni, joten sen annoin olla sellaisenaan. Vetoketjun yläpäästä lyhensin vähän ja päät jäivät piiloon kaulusresorin sisään. Hätä keinot keksii ;-)

Pipon kaava löytyi myös Ottobresta; taisi olla jopa samassa lehdessä. Pipoon laiton väriläiskäksi toista punapohjaista fleeceä, josta ajattelin tehdä vielä toisen fleece-asun pikkumiehelle - kunhan ennätän.

Sovituskuvankin sain otettua, joten haalarista tuli oikein sopiva; toki vähän on vielä kasvunvaraakin. Nyt saa kelit ihan rauhassa viilentysä, pikkumies ei ainakaan palellu ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti