2.8.2014

Otteita maakuntamatkalta - osa 1

Perheen nuoriso toivoi, että käytäisiin jossain reissussa vielä ennen koulujen alkua. Esikoinen halusi jäädä kotiin ja mies puolestaan palasi jo töihin kesälomalta, joten mehän ahtauduttiin kolmen nuorimman pojan kanssa autoon ja otettiin suunaksi Kaakkois-Suomi.


Ensimmäinen pysäkki oli Retro ja antiikkinurkka Savonlinnassa. Paikka oli täynnä kaikenlaista vanhaa tavaraa vaatteista huonekaluihin. Taisi paikan hintataso saada erityisen nimenmukaisen antiikkilisän, sillä hinnat oli minun mielestä korkeat. Esimerkiksi tuolla oli myynnissä samanlaisia lasisia kynttilänjalkoja, joita ostin keväällä paikalliselta kirpparilta parin euron kappalehintaan. Retro ja antiikkinurkan hinta oli 15€. Samanlainen hinnankorotus oli suhteessa kaikissa tuotteissa. Toki tuolla kannattaa käydä katsomassa, jos etsii jotain aarteita. Huomioitavaa lisäksi on se, että ko. paikassa kelpaa vain käteinen.


Seuraava pysäkki olikin nuorison mieleen: Punkaharjun Kesämaa. Kohde on kuulunut perheemme suosikkikohteisiin jo useamman vuoden ajan. Tuolla riittää lämpimänä kesäpäivänä puuhaa vaikka koko päiväksi; on mm. vesiliukumäkiä, pomppulinnoja, kiipeilypaikkoja, polkuautoja, minigolfrata ja uima-altaita. Nyt pikkumiehen kanssa liikkuessa huomasin, että ko. paikassa onkin yllättävän vähän puuhaa ihan perheen pienemmille. Olisin kaivannut mm. matalaa lämmintä kahluuallasta. Nyt tuolla oli sellainen puolimetriä syvä allas, mutta kyllä siinä ainakin meidän pikkumiehelle oli liikaa vettä; ja liian kylmää vettä. Isommat pojat viihtyi tosi hyvin yli viisi tuntia ;-)


Seuraavassa kohteessa, Lappeenrannan hiekkalinnasssa riitti katseltavaa koko sakille. Hiekkalinnan teemana oli tänä vuonna musiikki. Kohteessa oli myös myyntikojuja sekä tivolilaitteita, jotka tosin oli jo kiinni, kun vierailimme paikassa myöhemmin illalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti