5.8.2014

Syystunnelmissa

Kesälomat loppuu ja työasiat on jo mielessä, joten on hellekelistä huolimatta hieman syksyinen tunnelma. Niinpä päädyin ompelemaan pitkähihaisen tunikan; tai no 3/4-hihalla.


Kanttasin ensimmäistä kertaa pääntien ja hihansuut samasta kankaasta leikatulla suikalella ja liekö moukan tuuria vai mitä, kun onnistui hyvin ;-) Ja onnistui ihan hyvin ilman kantinkääntäjääkin...

Kaava on Ottobren Susie (5/2010) ja kangas Marimekosta ostettu trikoo. Ohjeen mukaan olkapäillä, hihansuissa ja etukappaleen poikkisaumassa olisi voinut käyttää framilonia, mutta itse ompelin olkapäille saumaan tueksi samasta kankaasta poikkisuuntaan leikatut suikaleet (ei jousta yhtä paljon), etukappaleen vyötärösaumaan ompelin tavallista ohutta kuminauhaa, ja hihansuut kiristyi riittävästi ihan tuolla venytetyllä kantilla. Malli on kiva, joten tuolla kaavalla voisi tehdä toisenkin puseron; toki helmaan voisi lisätä muutaman sentin, niin olisi enemmän tunikapituinen. Niin ja hihat voi pidentää helposti täyteen mittaan.

Kangasta jäi vielä pari metriä, joten mitähän siitä keksisi? Löytyisiköhän joku hyvä hameen kaava? Ei taida viitsiä tehdä toista paitaa samasta kuosista? Vai voiko?

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Mulla ei ole tähän asti ollut juurikaan vihreitä vaatteita, mutta tuo sävy oli minustakin sen verran pirteä, että päätin kokeilla; vielä kun Marimekon alesta sai palan edullisesti ;-)

   Poista
 2. Voi että sinä kyllä olet tuottelias tapaus! Hienohan siitä tuli! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ompeluvimma, eikun ompelioosi ;-D Pitää ottaa loppukiri, kun ensi viikolla pitää jo palata työmaalle...

   Poista