15.8.2014

Pirtsakka leppäkerttutunika

Jostain kumman syystä nuo kelit viilenee heti, kun lomat loppuu. Kaipa sitä sitten on jo syksyn merkkejä ilmassa. Piti itsekin orientoitua ompelemiseen uudella tavalla: pitkähihainen ja -helmainen tunika :-) Vähän on vielä kesäiset värin, mutta eihän sitä nyt vielä kesän suhteen luovuteta, eihän?


Etsiskelin sopivaa pitkähihaisen tunikan kaavaa lehdistä ja oikein mitään sopivaa ei löytynyt. Niinpä päädyin tekemään oman sovellutuksen: Ottobre Susie + aiempi oma hihaton tunika = Leppäkerttutunika.

Tähän tunikaan tosin lisäsin Susien hihaan pituutta 12 cm. Alaosan leikkasin hihattoman tunikan helman mukaan. Susien verrattuna helmaan tuli myös pituutta lisää kokonaiset 25 cm. Ja koska kesken ompeluvimman huomasin, että ohut kuminauha ei riitäkään (eikä sitä framilonia vieläkään ole), niin päädyin lisäämään tuohon ylä- ja alakappaleiden väliin 10 sentin resorikaitaleen (mitta 0,75 * etukappaleen leveys). Helmaan tuli siis samalla vielä 10 cm lisää pituutta, joten voisi jo puhua mekosta.

Alkuperäinen suunnitelma oli tehdä tunika kokonaan tuosta Kestovaippakaupan leppäkerttu-trikoosta, mutta yläosan ommentuani totesin, että ehkä lopputulokseen tulisi hieman liikaa leppäkerttuja. Niinpä kaivoin kangaslaatikosta maakuntamatkalla Kangastukusta ostetun turkoosin yksivärisen trikoon ja leikkasin helman siitä uudelleen. Nyt siis ompelupöydällä odottaa leppäkerttu-kuosinen tunikan alaosa, johon pitäisi miettiä sopiva yläosa. Jospa tekisi vain värit toisinpäin eli turkoosin yksivärisen yläosan ;-)

Tällä kertaa sain mukaan ihan sovituskuvatkin, kun en päästänyt miestä aamulla lähtemään töihin ennenkuin oli ottanut pari kuvaa ;-) Tosin tuli lievästi jäykät pönötyskuvat ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti