21.8.2014

Pikkumies ja sen veli

Mä en yleensä ole tehnyt samisteluvaatteita, koska tajusin joskus isompien kanssa, että nuorin joutuu lopulta pitämään noin yhdeksän vuotta samanlaista paitaa, kun veljesten kolmen vuoden ikäerolla isoveljien paidat tulee sitten pitoon kun oma jää pieneksi. Nyt kuitenkin pyörsin päätökseni, kun noilla kahdella nuorimmalla kuitenkin on se kymmenen vuotta ikäeroa, niin ennättää vanha paita jo unohtua.


Olin alunperin tekemässä tästä Metsolan pyörätrikoosta paitaa vain pikkumiehelle, mutta kun juniori näki tuon kankaan, niin hän halusi myös samanlaisen. Nyt saavat siis rauhassa samistella ;-) Vihreä resori on myös Metsolalta.

Pikkumiehen paidassa (koko 92 cm) käytin kaavana Ottobren White Rabbitiä (1/2011) ja juniorin paidassa (koko 152 cm) Ottobren Stripeytä (1/2010). Itse asiassa lehdessä on tuo Stripey vain kokoon 140 saakka, mutta kun juniori on niin hoikka, niin käytin pienempää kokoa pohjana ja lisäsin hihoihin sekä helmaan noin viisi senttiä lisää pituutta. Samoin  pikkumiehen paidan hihoihin ja helmaan lisäsin pari senttiä lisää ...


Molempien paidoissa on vielä kasvunvaraakin, joten saavat samistella koko syksyn ja talven ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti